* Türkiye-Lübnan Vize Muafiyeti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türkiye-Lübnan Vize Muafiyeti

Ankara`da 11 Ocak 2010 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Lübnan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma" 05.02.2010 tarih ve 2010/84 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanarak, 10.02.2010 tarih ve 27489 Sayılı Resmi Gazete`de yayımlanmıştır.

Bu anlaşma uyarınca;

• Resmi (Diplomatik, hizmet ve hususi) ve umuma mahsus hamili iki ülke vatandaşları, birbirlerinin ülkelerine yapacakları seyahatlerinde veya transit geçişlerinde toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaret, altı ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaftırlar.
  • Ticari mahiyette otobüs, kamyon ve benzeri bir ağır vasıta gibi araçların sürücüleri ve yardımcıları, uluslararası sefer yapan tren ve lokomotif mürettebatı, sivil uçak ile gemi mürettebatı gibi uluslararası yolcu ve mal nakliyesi yapan her iki ülkenin vatandaşları yukarıda belirtilen süreyle vizeden muaf kılınmışlardır.
  • Her iki ülkenin vatandaşlarının, çalışma, uzun süreli ikamet (90 günü aşan sürelerde), aile birleşimi, öğrenim, eğitim, ilmi araştırma ve montaj-bakım-onarım gibi özel amaçlı seyahatleri akit tarafların diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerinden alınacak "özel meşruhatlı vize"ye tabidir.
  • Her iki ülkenin akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklerine atanan diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşları, görevleri müddetince, birbirlerinin ülkelerine yapacakları giriş-çıkışlar ve transit geçişlerinde vize almaktan muaftırlar.