TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARAŞTIRMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARAŞTIRMASI

İstanbul Sanayi Odası tarafından 1968 yılından beri her yıl yapılan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliği taşımaktadır. 50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tutan araştırma, katılımcı kuruluşların yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına da katkıda bulunmaktadır.

2019 yılı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” Araştırması’na katılabilme alt sınırı üretimden satışlarda 125 Milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-Beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Üretimden satışları 125 Milyon TL’yi aşan ve 2019 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılmak isteyen kuruluşların; www.iso500.org.tr adresinden yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname) 4 Mayıs 2020 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

İlgili şartları taşıyan üyelerimize duyurulur.