TÜRKİYE`NİN HIZLI BÜYÜYEN 100 ŞİRKETİNİ ARIYORUZ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜRKİYE`NİN HIZLI BÜYÜYEN 100 ŞİRKETİNİ ARIYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ABD merkezli AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılında Türkiye 25, 2013 ve 2015 yıllarında ise Türkiye 100 yarışmaları düzenlenmiştir.

Türkiye 25 Ödül Töreni, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının ev sahipliğinde Aralık 2011’de düzenlenen II. Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde, ABD Başkan Yardımcısı Sayın Joe Biden’ın katıldığı törende dünya kamuoyuna açıklanmıştır. Türkiye 100 listesine girmeye hak kazanan şirketlere ise ödülleri, 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan Beşinci İzmir İktisat Kongresi’nde, o dönemki Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen akşam yemeğinde verildi. Türkiye 100 listesinde ilk 10’da yer alan şirketlerin temsilcileri, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından kabul edildi.

Türkiye 25 ve Türkiye 100 listelerinin kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte yazılı ve görsel basında listeye girmeye hak kazanan şirketlerle ilgili çok sayıda haber yapıldı. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaştı. Bu şirketlerin büyümelerini devam ettirmeleri için gerekli kilit unsurlardan biri olan görünürlük, TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen programlar sayesinde bu şirketlere sağlandı. Buna ek olarak, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri, AllWorld Network’ün çok sayıda ülkeden binlerce hızlı büyüyen şirketin de dâhil olduğu, küresel ağına katılma imkânı elde etti. Ayrıca, başarılı şirketlerin bir bölümü, AllWorld Network tarafından her yıl Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilerek gelenekselleşen AllWorld Harvard Zirvesi’ne katılarak, farklı ülkelerden girişimcilerle iş ilişkileri geliştirme şansı yakaladılar. Böylece, Temmuz 2012 ve Temmuz 2013’te ABD’ye gerçekleştirilen seyahat ile hızlı büyüyen şirketlerin küresel bağlantıları güçlendirildi.

2015 yılında Çırağan Oteli’nde gerçekleştirilen ödül töreninde 2011-2013 döneminde satış gelirlerini dikkate alınarak,  Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri ödüllerini aldılar. Listedeki şirketlerin sektörel dağılımına göre “bilgi hizmet faaliyetleri” sektörü 15 şirket, “Gıda ürünlerinin imalatı” 8 şirket, “bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler” 7 şirket, “diğer imalatlar” 7 şirket, “tekstil ürünlerinin imalatı” ise 6 şirket ile listede en fazla temsil edilen ilk 5 sektör oldular.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarı hikayeleri, gençleri girişimci olmaya teşvik etmektedir. Türkiye 100 sayesinde şirketlerini hızla büyütmeyi başaran girişimcilerin başarı öyküleri geniş kesimler tarafından bilinir hale gelmektedir.

2011 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye 100 yarışmasını bu yıl yeniden düzenliyoruz. Başvuran şirketler, 2012-2015 dönemi satış gelirleri büyüme hızına göre değerlendirilecekler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye 100 ile hızlı büyüyen şirketlerin görünürlükleri artacak. Başvurunuzu bekliyoruz.

Detaylı bilgi ve başvuru için: http://turkiye100.tobb.org.tr/