* Türkmenistan 7. Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstrisi Sergisi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türkmenistan 7. Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstrisi Sergisi Hk.

Değerli Üyemiz,

Türkmenistan Enerji Bakanlığı ve Türkmenistan Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’da 11 – 13 Eylül 2014 tarihlerinde 7. Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstrisi Sergisi düzenlenecektir.

Zengin petrol ve doğalgaz rezervlerine, yüksek üretim ve ihraç olanaklarına sahip olan Türkmenistan son dönemde elektrik enerjisi alanındaki yatırımlarıyla dikkat çekmektedir. Türk şirketleri tarafından inşa edilen doğalgaz çevrimli elektrik santrallerin sayısı giderek artarken, Türkmenistan yüksek voltajlı elektrik hatları, dağıtım şebekesi gibi alanlarda da iş yapacak Türk şirketler için önemli potansiyele sahiptir. Türkmenistan devleti tarafından gelecek dönemde 5 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanmaktadır.

Türkmenistan, 2013 senesinde Türk enerji ve müteahhitlik sektörünün en çok iş aldığı ülke konumundadır. Toplamda alınan yaklaşık 60 projenin değeri 11 milyar dolar seviyesindedir. Enerji sektöründe artan iş hacmimiz, ihracatımıza da olumlu yansımaktadır. Son beş yılda ortalama her yıl Türkmenistan’a olan ihracatımızda %30’luk bir artış kaydedilmektedir.

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin en geç 15 Ağustos 2014 tarihine kadar Türkmenistan Sanayi ve Ticaret Odası veya Net Fuar Kurulum Hizmetleri Organizasyon Şirketine (E-posta: exhibition@cci.gov.tm; ozgur@netorganizasyon.net Tel: 0212 272 61 20 /121) başvurmaları gerekmektedir.

Bilgi Notu