* Türkmenistan’da Türk İhraç Ürünleri Sergisi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Türkmenistan’da Türk İhraç Ürünleri Sergisi Hk.

Satın Üyemiz,

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’da 11 – 13 Şubat 2014 tarihlerinde V. Türk İhraç Ürünleri Sergisi düzenlenecektir.

Türk İhraç Ürünleri Sergisine özellikle, petrol ve doğalgaz ekipmanları, hidrokarbon sektörü, petrol yan sanayi ürün gurupları, savunma sanayi, sivil havacılık, deniz aletleri, tekne –yat, tarım aletleri,teknolojik ve organik tarım makineleri, iş makineleri, gıda ve gıda işleme makineleri, değirmen makineleri, meşrubat otomasyon sistemleri, otomotiv yan sanayi, ambalaj, moda, tekstil, kozmetik, temizlik ürünleri, zücaciye, kırtasiye,bilgisayar, mobilya,mobilya yan sanayi,moda ve tekstil yan sanayi, ev tekstili, otel ekipmanları, makine ve ekipmanları, inşaat malzemeleri açık alan reklamcılığı sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın katılması önem arz etmektedir.

Türkmenistan 2013 senesinde Türk müteahhitlik sektörünün en çok iş aldığı ülke konumundadır. Toplamda alınan yaklaşık 60 projenin değeri 11 milyar dolar seviyesindedir. Müteahhitlik ve enerji sektöründe artan iş hacmimiz, ihracatımıza da olumlu yansımaktadır. Son beş yılda ortalama her yıl Türkmenistan’a olan ihracatımızda %30’luk bir artış kaydedilmektedir.

Söz konusu Türk İhraç Ürünleri Sergisine katılmak isteyen üyelerimizin 08 Ocak 2013 tarihi mesai bitimine kadar Meridyen Uluslararası Fuarcılığa (Serkan Yılgın, E-posta: syilgin@meridyenfair.com Tel: 0212 210 50 50 / 1218, GSM: 0533 579 59 13) başvurmaları gerekmektedir.

Bilgi Notu