U-ETDS ve SAYISAL TAKOGRAF BİLGİLENDİRME TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

U-ETDS ve SAYISAL TAKOGRAF BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Değerli Üyemiz;

Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına K1, K3, C2, C3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların, faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), elektronik olarak bilgi göndermeleri konusundaki zorunluluğun 31.12.2019 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Yetki belgesi sahipleri, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermeleri zorunluluğun ise 01.01.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde  “Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi” ve “Sayısal Takograf” konulu bilgilendirme toplantısı 22 Kasım 2019 Cuma günü saat 10.00 ve 14.00 arasında düzenlenecektir.

Katılımlarınız önemle rica olunur.