`UKRAINEINVEST GUIDE 2020` YATIRIM REHBERİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

`UKRAINEINVEST GUIDE 2020` YATIRIM REHBERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda, Odesa Ticaret Ataşeliğinden Ticaret Bakanlığına iletilen bilgilere atfen; doğrudan yabancı yatırımı çekmek ve mevcut yatırımcıların Ukrayna’daki işlerini genişletmelerine yardımcı olmak amacıyla 2016 yılında kurulmuş olan ve Ukrayna Hükümeti’nin yatırım teşvik ofisi olarak görev yapan UkraineInvest tarafından 2020 yılı Eylül ayında 'UkraineInvest Guide 2020' yatırım rehberinin yayınladığı bildirilmektedir.

Söz konusu rehberde; tarım, enerji, ağır makine, tekstil, bilgi iletişim teknolojileri, gayrimenkul mülkleri (özelleştirme), bölgesel altyapı yatırımları, lojistik, imalat, sağlık hizmetleri ve ilaç, madencilik endüstrisi, sanayi parkları, atık yönetimi gibi Ukrayna ekonomisinin çeşitli sektörlerindeki, yatırım potansiyelini bölgesel nitelikte ve proje özelinde ortaya koyarak yabancı yatırımcı arayışında olduğunun görüldüğü ifade edilmektedir.

Özellikle, ülkemizde halihazırda yer alan ihracat ağını genişletmek isteyen ve/veya üretici/yatırımcı firmalarımız için rehber kapsamındaki proje detaylarının incelenerek Ukrayna’daki özelleştirme ve kamu özel işbirliği ortaklıklarından pay alınabilmesi ve Türk sermayesinin artırılabilmesi açısından önem arz ettiği bildirilmektedir.

“UkraineInvest Guide 2020” rehberine https://www.ukraineinvest.gov.ua/guide/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.