* Ülkemizle Gambiya Arasındaki Vize Rejimi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Ülkemizle Gambiya Arasındaki Vize Rejimi

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’nden alınan bir yazıda, Türkiye ile Gambiya arasında 16 Haziran 1966 tarihinde akdedilen Vize Muafiyeti Anlaşmasının Gambiya makamlarınca ahiren uygulanmadığının tespit edilmiş olduğu belirtilmiştir. (Anlaşma hükümleri, her iki ülkenin resmi ve umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları 3 aya kadar ikamet süreli ziyaretlerinde vizeden muaf olmalarını öngörmektedir.)

Gambiya’nın vatandaşlarımıza uyguladığı yeni vize rejimi uyarınca, umuma mahsus, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarımızın bu ülkeye yapacakları seyahatlerinde vize almaları gerektiği bildirilmiştir.

Yazıda ek olarak, buna karşılık, resmi pasaport sahibi Gambiya vatandaşlarına yönelik 3 aya kadar ikamet süreli seyahatleri için vize muafiyeti uygulamasına 01 Eylül 2011 tarihi itibariyle son verilecektir. Bu tarihten itibaren dış temsilciliklerin, resmi pasaport hamili Gambiya vatandaşlarına re’sen vize ita edebileceği kaydedilmiştir. Ancak, bu şahısların özel meşruhatlı vizelerinin (çalışma, eğitim, askeri misafir personel, vb…) istizana tabi olduğu belirtilmiştir.