*Ulusal Yas İlanı ve Bayrakların Yarıya İndirilmesi Uygulaması Hakkında Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Ulusal Yas İlanı ve Bayrakların Yarıya İndirilmesi Uygulaması Hakkında Duyuru

Değerli Üyemiz,

Ülkemizde ve dünyada yaşanan bazı üzücü hadiseler sonrasında, Başbakanlığın kararıyla ülkemizde ulusal yas ilan edildiği durumlarda Bayrak Kanunun ilgili maddeleri uyarınca tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirilmektedir.

Bununla birlikte, bayrakların yarıya indirilmesi uygulamasının ülke genelinde yeknesaklık arz etmediği, bazı durumlarda bayrakların direklerin tam ortasına denk gelecek şekilde indirilmediği, otel, turistik tesis gibi yerlerde, bayrağımız yarıya indirilirken, yabancı ülke bayraklarının direklerde çekili olarak bırakıldığı, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile özel müesseselere ait flamalar ile kurum bayraklarının yarıya indirilmediği gözlemlenmiştir.

Bu konuda yukarıda belirtilen hususlar ışığında uygulamaya ilişkin yeknesaklık oluşturulmasını teminen, ülkemizde ulusal yas ilan edildiği durumlarda, Türk bayrağı ile beraber, kamu kurum ve kuruluşları ile özel müesseselere ait bayrak ve flamalar ile yabancı ülke bayraklarının da bayrak direğinin tam ortasında birbirleriyle aynı seviyeye gelecek şekilde yarıya indirilmesi gerektiğini kamuoyuna ve tüm üyelerimize önemle duyururuz.

Saygılarımızla.