ÜYELERİMİZE KIZAMIK ELİMİNASYON PROGRAMI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÜYELERİMİZE KIZAMIK ELİMİNASYON PROGRAMI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Ülkemizde, Kızamık Ulusal Doğrulama Komitesi verilerine göre 2012 yılından bu yana yürütülmekte olan yoğun bağışıklama ve kontrol çalışmaları ile kızamık vaka artışı kontrol altına alınmış olup, 2017 yılından bildirilen vaka sayısı 84’tür. Bu vaka sayısı, aşılama oranları ve aşının koruyuculuk düzeyiyle uyumludur. Ancak, düşük sayılarda da olsa ülkemizde virüs dolaşımının halen devam etmekte olduğu da bilinmekte olup, 2018 yılının ilk üç ayında 13 ilden bildirilen ve doğrulanan 55 kızamık vakası bulunmaktadır.

Bu kapsamda turizm yoğunluğu dikkate alındığında; importasyon (yurtdışı kaynaklı virüs) riskinin yüksek olduğu illerde (başta İstanbul, Aydın, Muğla, İzmir, Antalya olmak üzere) turizm sektöründe yer alan otel çalışanlarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla; KKK aşısı uygulanmasına karar verilmiştir. Uygulamanın, mümkünse tüm personele ulaşacak şekilde planlanması, öncelikle turistlerle doğrudan teması olan personelden başlanarak kademeli olarak yürütülmesi gerekmektedir.

Üyelerimizin Aile Hekimliği birimlerine başta yukarıda belirtilen risk grubu çalışanlarının başvuruları halinde KKK (kızamık, kızamıkçık, kabakulak) aşısı uygulaması yapılabilecektir.

Bu kapsamda  Odamız üyelerinin çalışanlarına yönelik aşı talebi olması halinde İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Tüberküloz ve Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Birimi veya Aile Hekimliği Birimlerine (kayıtlı oldukları aile hekimliği birimine, misafir kişiler için en yakın aile hekimliği birimliğine) başvurmaları büyük önem arz etmektedir.