* Yemen`e Düzenlenecek İş Seyahati Hakkında [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Yemen`e Düzenlenecek İş Seyahati Hakkında [TOBB]

Sayın Üyemiz,

TOBB`den alınan bir yazıda, Türk-Yemen İş Konseyi organizasyonunda, 07–09 Ağustos 2010 tarihleri arasında, Türk iş dünyası temsilcileri ile Yemen işadamlarını bir araya getirmek amacıyla, Yemen’e bir iş seyahati düzenlenecektir.

Yemen ekonomisinin temel dayanak noktaları petrol üretimi ve tarım sektörüdür. 2009 yılında milli gelirin %9,7’si tarımdan, %39,3’ü sanayiden ve %51,1’i petrolden elde edilmiştir. 2006 yılında başlatılan ekonomik reform programı ile beraber petrol dışı sektörlerin geliştirilmesi ve yabancı yatırımların arttırılması planlanmaktadır. Programın sonucu olarak, altyapı konularında gelişme projelerine ayrılmak üzere 5 milyar dolar taahhüt edilmiştir.

Türkiye ile Yemen arasındaki 379.806 milyon dolarlık ticaret hacminin 379.496 milyon dolarının ihracat olduğu düşünülürse, Yemen’in Türk şirketleri ve Türk malları için potansiyel bir pazar olduğu görülebilir.

Yemen’e düzenlenecek olan ziyaretin özellikle altyapı, enerji, gıda, tüketici ürünleri, turizm ve müşavirlik/mühendislik sektörlerinde yeni işbirliği imkânlarına zemin hazırlaması öngörülmektedir. Ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin en geç 26 Temmuz 2010 Pazartesi tarihine kadar DEİK’e (İlgili kişi: Aytaç Denk, Tel: 0212 339 5027, Faks: 0212 270 3592, E-posta: adenk@deik.org.tr) başvurmaları gerekmektedir. Seyahate ilişkin katılım koşulları ve lojistik detaylar daha sonra üyelerimize iletilecektir.

Saygılarımızla,