* Yol ve Turizm Projeleri [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Yol ve Turizm Projeleri [TOBB]

Sayın Üyemiz,

TOBB`den aldığımız bir yazıda, Muskat Ticaret Müşavirliği’nin yazısında atfen ülke gündeminde yer alan yol ve turizm projeleri hakkında bilgi verilmektedir.

Yazıda devamla, Muskat’a 25 km. uzaklıkta olduğu belirtilen Bander Al Khyran bölgesinin turizm projeleri ile geliştirilmesi teminen Turizm Bakanlığı’nın çeşitli aktiviteleri ve konaklama tesislerini içeren bir plan yaptığı, özellikle bölgenin temizliği ve sakinliği dikkate alınarak su sporlarının geliştirilebileceği, dalgıçlar için ilgi çekici bir bölge olduğu ancak daha iyi imkânlar sunan tesislere ihtiyaç duyulduğu, ayrıca Nizma-Thumriat yolunun 750 km. uzunluğundaki Adam-Thumrait bölümünün genişletilmesi projesi için uluslar arası müşavirlik firmalarının ihaleye davet edildiği, tekliflerin 02.02.2011 tarihinde açılacağı, yol projesinin hazırlanmasının 5–6 ay sürebileceği, daha sonra İhale Kurulu tarafından yapım için ihalenin açılacağı iletilmektedir.

Konuya ilişkin Oman basınına yansıyan haberlerin metinlerine http://tobb.org.tr/deid/sayfalar/AnaSayfa.aspx adresinden diğer duyurular başlığından ulaşılabilir.