* Yunanistan Schengen Vizesi Başvurusu Hakkında Değişiklik - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Yunanistan Schengen Vizesi Başvurusu Hakkında Değişiklik

!!! ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE !!!

Yunanistan vize başvurusunda bulunacak kişilerin mağdur olmaması ve vize başvurularını bir an önce tamamlayabilmeleri için Schengen Yönetmeliği’ne göre aşağıda belirtilen noktaları dikkate almaları gerekmektedir.

Yeni Schengen Yönetmeliği’ne göre;

1. Eski vize başvuru formları geçersiz olup, mutlaka yeni vize formları doldurulmalıdır. Yeni Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

2. Başvuru için hem yetişkinlerin hem de çocukların (ebeveyn pasaportuna kayıtlı olsalar bile) yeni biyometrik fotoğraf çektirmesi gerekmektedir.

3. 0 ile 12 yaş arasındaki çocuklardan vize ücreti alınmayacaktır.

4. Ebeveyn pasaportuna kayıtlı ya da kendi pasaportu olan her çocuk için ayrı vize formu, başvuru belgeleri, biyometrik fotoğraf, sağlık sigortası gerekmektedir. Ebeveyn pasaportuna kayıtlı 12 yaşından büyük çocuklar için normal vize ücreti ödenecektir.

5. Schengen Ülkeleri Konsoloslukları veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermiyor. 5 Nisan`da başlayan uygulama, geçerli Schengen vizesi bulunan kişileri etkilemiyor. Ancak yeni vize başvurularında eski pasaportların mutlaka yenilenmesi gerekiyor.