ZEYTİNYAĞI FİRMALARININ ÇEVRE KANUNU UYARINCA UYMASI GEREKEN ZORUNLULUKLAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ZEYTİNYAĞI FİRMALARININ ÇEVRE KANUNU UYARINCA UYMASI GEREKEN ZORUNLULUKLAR

30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğinin 5. Maddesinin  2.  Fıkrasında  "Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-2 listesinde yer alan işletmeler (Bitkisel yağ üreten tesisler); bir çevre görevlisini veya çevre mühendisini sürekli istihdam etmek veya çevre yönetim birimlerini kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır."   hükmü  bulunmaktadır.

Zeytinyağı firmalarının Çevre Kanununda belirtilen idari para cezası ile karşılaşmamaları için; söz konusu mevzuat gereği, Çevre  Danışmanlık  hizmeti almaları,  Çevre  Yönetim  Birimi oluşturmaları veya  tesiste  çevre görevlisi istihdam etmeleri zorunludur.

Bununla birlikte mevsimlik çalışan işletmeler için Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik 5 inci maddede 4. Fıkrada ‘Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 veya ek-2 listesinde yer alan mevsimlik çalışan işletmelerden, çalışma sürelerini İl Müdürlüğüne onaylatmaları durumunda, işletmenin sadece çalıştığı dönem içinde çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.’ hükmü amirdir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.