10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Haber Tarihi: 09.01.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde basın mensuplarını işyerlerinde ziyaret ederek günlerini kutladı.

Basın mensuplarının zor şartlarda bile görevlerini yaparak kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirten FTSO Başkan Vekili Ahmet Gürsu Özdemir, bu özverilerinden ötürü basın mensuplarına teşekkür etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ahmet Gürsu Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Saraç, 9 Ocak Salı günü ilçemizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları ile ajans muhabirlerini ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Basın mensuplarının çok zor şartlarda çalışarak çok önemli görevler yerine getirdiğini ifade eden FTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Gürsu Özdemir, bu görevi özveri ile yerine getirdikleri için tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Özdemir, “10 Ocak 1961 yılında yayımlanan 212 sayılı Kanunla gazetecilere verilen haklar sebebiyle bu günü kutluyoruz. Her sabah kalktığımızda ilk baktığımız şey haberler oluyor. Kamuoyunun bilgilenmesinde basının önemi tartışılamaz. Basın mensuplarımız, gece gündüz demeden, zor şartlar altında bu mesleği yerine getiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz.” dedi.

Bati Akdeniz Gazetesi, Muğla Türk, Gerçek Fethiye ve Kanal F, Kanal Likya, Beşkaza ve Fethiye Gazetesi ile Land Of Lights gazetelerine yapılan ziyaretlerde gazetecilik mesleği üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Batı Akdeniz Gazetesi imtiyaz sahibi Osman Baykuş, basılı yayıncılığın gelişen teknoloji ile birlikte dijital alana kaydığını söyledi. Osman Baykuş, Türkiye’de de ortalama 15 yıl sonra basılı yayıncılıktan dijital haberciliğe geçileceği yönünde görüşünü ifade etti.

Özdemir: “Basın mensupları her koşulda çalışacak önemli bir görevi yerine getiriyor”

Muğla Türk ailesini de işyerlerinde ziyaret eden FTSO yöneticileri, Serap Ülkü ve çalışanlarla görüştüler. Ziyaretleri için FTSO yöneticilerine teşekkür eden Serap Ülkü, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası her zaman basına önem vermiştir. Bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.” sözlerini kaydetti.

Fethiye Gazetesi imtiyaz sahibi Nur İlik ve çalışanlarını iş yerlerinde ziyaret eden FTSO yöneticileri Beşkaza Gazetesinin Fethiye Gazetesi bünyesine katılmasından dolayı tebrik ederek yeni dönemde başarılar dilediler.

Bölgemizi tüm değerleri ile birlikte tanıtıyoruz

Gerçek Fethiye ve Kanal F grubuna gerçekleştirilen ziyarette ise basın meslek hayatının yanı sıra ekonomik konular da görüşüldü. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın Hollanda Utrecht Fuarında olduğunu belirten Özdemir, “Turizm ve tarım iki önemli sektörümüz. Fuarlara katılarak bu sektörleri geliştirmek için çabalıyoruz. Zaten ticaret odasının görevi de budur. Turizm fuarlarında bölgemizi yerel ürünleri ile birlikte tanıtıyoruz. Fethiye domatesi ve Fethiye peynirinden hazırladığımız sunumları konuklarımıza ikram ediyoruz.” Sözlerini kaydetti.

FTSO yöneticileri, Likya TV ziyaretinde kanalın imtiyaz sahibi Tuğrul Yılmaz ve Örsan Yılmaz ile bir araya geldi. Ziyaretlerinden ötürü FTSO yönetimine teşekkür eden Tuğrul Yılmaz, yazılı ve görsel basının kamuoyunun bilgilenmesinden önemli bir görev üstlendiğini belirterek bu görevi yerine getirirken dikkatli olması ve sorumlu davranması gerektiğini söyledi.

Turizmdeki değişim yabancı yayınları da etkiliyor

Son olarak Land Of Lights gazetesini ziyaret eden FTSO Ahmet Gürsu Özdemir ve Halit Saraç, son yıllarda turizmde yaşanan düşüşün İngilizce yayın yapan gazetenin tirajlarına etkisi üzerine görüştüler. Turizmde yaşanan değişimin turistlere ve yerleşik yapancılara yönelik yayınları etkilediğini kaydeden Serdar Düzenli, geçtiğimiz yıl yüzde 30 oranında düşüş olduğunu söyledi.