100 YILDA 100 KADIN - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

100 YILDA 100 KADIN

Haber Tarihi: 17.07.2013

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle "Muğla için 100 Yılda 100 Kadın Projesi" hazırlanıyor.

Muğla ve ilçelerinde 1913-2013 yıllarını kapsayan 100 yıllık süreçte Muğla bölgesine emek veren, Muğla’nın veya ilçelerinin adını duyuran kadınlara ait silinmiş izlerin ya da gizlenmiş konuların bu güne taşınmasını, Muğla’ya emek veren kadınlarla ilgili bilgilerin kategorize edilerek kent tarihine, bugünkü ve gelecek kuşaklara belge oluşturması ve bu katkıda bulunan kadınlara saygı ödevini yerine getirilmesi amaçlanıyor.

Çalışma için 1 Temmuz'da başlayan müracaatlar 1 Ekim'de sona erecek. Projenin tamamlanmasıyla kent tarihi açısından da önemli bir kaynak ortaya çıkacak. Proje sonunda ise hazırlanan bilgiler ışığında bir kitap hazırlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda 16 Temmuz Salı günü FTSO Hizmet Binası Meğri Salonunda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından odamıza 100 yılda 100 kadın projesi bilgilendirme ziyareti gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna ve Yönetim Kurulu üyelerinden Uğur Çaçaron ve Ömer Eriz, Kadın Girişimciler Kurulundan  Sultan Yılmaz,Mehtap Şeniz Tölek, Ayten Arslan,Sibel Bayhan ve Esin Artun’u ağırladılar.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan bu bilgilendirme toplantısından sonra yaptığı açıklamada projeye her anlamda destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Bu proje kapsamında Fethiye’ye hizmet eden, emeği geçen iz bırakmış kadınların bulunması konusunda da yardımcı olacaklarını dile getirdi. Muğla TSO Kadın Girişimciler Kuruluna bu projeye gönül vermelerinden ve çalışmalarından dolayı tebrik edip teşekkür etti.

"100 Yılda 100 Kadın" projesinde adaylarda aranan kriterler :

a-Muğla'ya mesleki rolleri gereği hizmet veren ilk kadınlar
b-Kamu ve özel kuruluşların ilk kadın yöneticileri
c-Muğla Halkı için bazı hizmetlerin gerçekleşmesine ön ayak olmuş kadınlar
d-Seçilmiş kadınlar
e- Hayırsever olarak adını duyurmuş kadınlar
f- Hizmet sektöründe ilk kadınlar
g-Sanat, kültür ve spor alanında Muğla'nın adını duyurmuş kadınlar
h- Bilim alanında Muğla'nın adını duyurmuş kadınlar
ı- Kurtuluş mücadelesine katılmış kadınlar,
i- Ve projenin amacına uygun olabileceği düşünülen diğer kadınlar

aday olarak gösterilebilirler.