12 Nolu Otel, Motel ve Kamp Yeri İşletmesi Meslek Grubu Tanışma Kokteyli Yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 29.12.2009
Odamız 12 Nolu Otel, Motel ve Kamp Yeri İşletmesi Meslek Grubu Tanışma Kokteyli 26 Aralık Cumartesi günü Çalış Mendos Otel` de gerçekleştirildi.

Ölüdeniz, Hisarönü, Çalış ve Fethiye Merkez` de bulunan otel işletmecilerinin ve Odamız Meclis üyelerinin katıldığı toplantı hem tanışma kokteyli hem de sorunların dile getirildiği bir toplantı havasında geçti.

Açış konuşmasını yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, 2009 yılında Oda` nın turizm alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi.

Yurt içi fuarlardan EMİTT 2008, 2. Ege İlleri Tanıtım Fuarı ve Travel Turkey 2009 katılarak ilenin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Arıcan, 2010 yılında EMİTT 2010 Turizm Fuarı ve Travel Turkey 2010` a katılmayı planladıklarını dile getirdi.

İlçemizin İngiltere pazarından başka diğer önemli pazarlarda da yer alması gerektiğini savunan Arıcan, 2010 yılında Hollanda Utrecht, Milano, Berlin, Moskova ve İngiltere` deki turizm fuarlarında da mutlaka yer alacaklarını belirtti.

Fethiye turizmi için Fethiye Körfezi` nin temizliğinin şart olduğunu, yapılan araştırmalara göre körfezin dörtte birinin dolduğunu, bunun önlenmesi için ÖÇK` da bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Fethiye merkezi ekonomiye 130 milyon lira katkıda bulunuyor. Bunun bir kısmı ile körfez temizlenebilir.Bunun yapılması şart.” dedi.

12 Nolu meslek komitesi adına birkonuşma yapan 12 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Muzaffer Konakçı, daha önce Seki Eren Dağı Kış Sporları Turizm Altyapı Hizmet Birliği olan, şimdi Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği` ne dönüştürülen birliğe destek verilmesi gerektiğini söyledi. “Birlikte görev alın, yönetime girin” diyen Konakçı, bölge turizmi için yerel yönetimlerin daha iyi çalışması gerektiğinin altını çizdi.