FTSO Başkanı Akif Arıcan tarafından ortak akılın oluşturularak sorunların çözümüne gidilmesi amacıyla başlatılan toplantılarda, Fethiye ticaretini olumsuz etkileyen gelişmelerden, olumsuzluğu büyüten kararlara, yapılamayan projelerden, değerlendirilemeyen tarımsal alan ve turistik değerlere geniş bir perspektiften bakılarak, olumsuzlukların giderilerek değerlerin ekonomiye kazandırılmasının yolları aranıyor. İdareler tarafından alınan kararlardan yapılan uygulamalara kadar bir çok konunun irdelendiği toplantılarda, Fethiye ticari hayatının geliştirilmesi ve yerel esnafların yaşaması için ortak akıl oluşturuluyor.
12 Temmuz tarihinde FTSO’da yapılan toplantıya Vedat Can, Mustafa Şıkman, İlker Cüceoğlu, Hüseyin Yıldız, Yusuf Toktaş, Ahmet Gündüz, İsa Bayındır, Necattin Kavşat, Tunç Kaynakoğlu, Önder Yıldız, Seda Köktener, Hüseyin Uçar, Kamil Mutlu Demirtaş ile Mustafa Gökçöl katıldı.
Toplantıda FTSO’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Akif Arıcan, FTSO tarafından başlatılan ve Fethiye ticari hayatına hareket getirerek bölgemizin cazibe merkezi konumuna gelecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında Babadağ’a kurulacak Teleferik Projesi hakkında bilgi veren Arıcan “2 günde şirket kurup ihaleye girdik ve aldık. Teleferik ihalesini yapabilmemiz için yasal yazışmaları bekliyoruz. Bu aylarda ihale etmeyi planlıyorduk ancak ÖÇKK kapandı ve Babadağ Şehircilik Bakanlığına geçti. Orman Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı arsındaki yazışmalar nedeniyle ciddi zaman kaybımız oluyor. En geç 10 yada 11. ayda tamamlanır diye düşüyoruz. Bu sırada ihale hazırlıklarını sürdürüyoruz. Finans konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Projenin maliyeti yaklaşık 11 milyon dolar. Bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bankalar sıcak bakıyor. Teleferik kurulduğunda şimdi 100 bin olan çıkış sayısının 300 bine çıkacağını tahmin ediyoruz. Sistem kendini 7 yılda amorti edecek. Sosyal tesislerden elde edilecek geliri saymıyoruz. Sosyal tesisleri ihale edeceğiz. Üyelerimizin çalıştırması önceliğimiz olacak. 2012 yılı sonunda ihale etmeyi planlıyoruz. 2013 yılı sonunda ise Babadağ’a teleferikle çıkmayı ümit ediyoruz. `` şeklinde konuştu.
FTSO’nın çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten katılımcılar, özellikle Hal Birliği çalışması, Babadağ’a kurulacak teleferik projesi ile Muğla Üniversitesine bağlı fakülte açılması çalışmasından dolayı teşekkür ettiler.
Katılımcıların dile getirdiği Fethiye sorunlarının başında, son günlerin popüler gündemi, hal alanına yapılması planlanan AVM projesiydi. AVM inşaatının bölgeye uğratacağı zararın, Fethiye kamuoyunda yeterli bir dille ilgili makamlara iletilmesi gerektiği söylendi. Bu proje hal alanında gerçekleştiği takdirde, o bölgede zaten olan trafik yoğunluğunun katlanacağı ve içinden çıkılmaz bir hal alacağı söylendi. Fethiye`nin doğru projelere ihtiyacı olduğu, bu projenin ise sadece sorun yaratacağı görüşü bildirildi. Fethiye`nin yerel esnafını ilgilendiren projede, kendi görüşlerinin alınması, çünkü dışarıdan gelen büyük marketlerin burayı sadece para kazanma yeri olarak gördüklerini, ama yılın 12 ayı katma değer sağlayan Fethiye`nin mikro ve makro bütün sorunlarını bilen bu ticaret esnafının da görüşlerinin alınması gerektiği vurgulandı.
Katılımcılar, verimli geçen toplantıdan ve FTSO`nun misafirperverliğinden dolayı FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan`a memnuniyetlerini ilettiler.