14. Kanaat Önderleri Toplantısı Yapıldı. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

14. Kanaat Önderleri Toplantısı Yapıldı.

Haber Tarihi: 18.07.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, ilçemizin sorunlarını ve geleceğini görüşmek, odamızın bugüne kadar yaptığı faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi vermek ve görüş alış verişinde bulunmak amacıyla ilçemizin kanaat önderleri ile 17 Temmuz 2012 tarihinde, odamız Meğri Salonu`nda toplantı düzenledi.

17 Temmuz tarihinde  FTSO’da yapılan toplantıya Tayfun Doğru, Tuncel Turaman, Selahattin Kayaman, Süleyman Kılıç, Mehmet Şaşmaz, Serkan Deveci, Serdar Korucu ile Ahmet Şavkın katıldı.

Toplantıda FTSO’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Akif Arıcan, FTSO tarafından başlatılan ve Fethiye ticari hayatına hareket getirerek bölgemizin cazibe merkezi konumuna gelecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Katılımcılardan Selahattin Kayaman, ``Deprem bölgesi olan Fethiye`de deprem raporuna ihtiyaç var. Kızılay`ın lojistik deposunun Fethiye`de olmadığını ve en yakın lojistik deponun Manisa`da olduğunu biliyoruz. Bildiğimiz kadar Başbakanlığa bağlı AFAD diye bir kurum var. AFAD`la daha yakın bir çalışma yapılabilir,`` şeklinde konuştu.

Diğer bir katılımcı Serdar Korucu ise, ``Fethiye`de büyük otel yapılacak yer kalmadı. Fethiye`de sadece butik otelcilik yapılabilir. Otellerimizi yenileyip, turist portföyümüzü değiştirmeliyiz. Sadece İngiliz pazarına dayalı bir turizm bizleri geliştirmez. Yeni pazarlar geliştirmeliyiz,`` dedi.

Tuncel Karaman, ``Fethiye`ye gelene hiç sorduk mu, niye Fethiye diye? Kayaköy`üne gidiyorum ortada bir mezar, sağ tarafta silah deposu. Paspatur`dan çıkılırken yukarı doğru bir şehir terası yapılabilir. Diğer bir konuda, ulusal medya da Fethiye tanıtımı yapılsa daha iyi olur. Dışarıdan gelmek isteyen insan neden gelir diye bunu kendimizin sorgulaması gerekiyor,`` dedi.

Serkan Deveci ise, ``Körfez ve üniversite projeleri öncelikli projelerimiz olmalıdır, diye düşünüyorum. Üniversitenin olduğu illere kattığı yararlar ortada. Fethiye`de oluşacak dört yıllık bir fakülte, Fethiye`de ticari hayatı hareketlendirecektir,`` dedi.

Katılımcılar, verimli geçen toplantıdan ve FTSO`nun misafirperverliğinden dolayı FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan`a memnuniyetlerini ilettiler.