15-22 Nisan Turizm Haftası - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

15-22 Nisan Turizm Haftası

Haber Tarihi: 15.04.2011

Turizm, bir ülkenin milli değerlerinden biridir ve ülke ekonomisi için büyük önem taşır. Turizm; dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Ülke dışından veya ülke içinden insan gruplarının tarihi, sosyal, kültürel ve doğal açıdan önem taşıyan bir bölgeye yaptıkları geziye ve bu geziden ortaya çıkan potansiyele genel olarak turizm denir.

Her yıl, 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanır. Bu yıl 34.’sü kutlanan hafta, önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanırken günümüzde anlamını değiştirmiştir ve turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Haftanın amacı, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmektir. Turizm sayesinde insanlar, hem diğer ülkelerin hem de kendi ülkelerinde yaşadıkları bölgenin dışındaki güzelliklerin yanı sıra, geçmişte yaşamış olan insanların bırakmış oldukları kültürel mirasın farkına varırlar.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu farkındalığın daha fazla kitleye ulaşması ve turizmin ülkemizin ve bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu unutmayarak, turizm yelpazemizi daha da genişletmek ve geliştirmek adına elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

2011 yılı turizm sezonunun tüm üyelerimiz ve Fethiyemiz adına hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ederiz.