15 Numaralı Meslek Komitesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

15 Numaralı Meslek Komitesi

Haber Tarihi: 08.03.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Gayri menkul faaliyetleri ile ilgili 15 numaralı Meslek Komitesi 07/03/2013 tarihinde Komite başkanı Nihat Özçakıcı üyeler Munise Alkan,Arif Erkin Kandönmez,Şeref Varlı, Bülent İsmail Abacıoğlu,M. Ertan Toydemir, Gökhan Durmuş ile toplandı.

Dört yıldır üyelerinin uyumlu çalışmaları ile tanınan komitenin çoğunluğu 2B arazisi olmak üzere 1000 kadar arsanın değer tespitinin yapılması ve emlak komisyoncuları için ortak sözleşme oluşturulması gibi başarılı çalışmaları bulunuyor.

Fethiye’de 20 yıl kadar önce şehir merkezinde on bin civarında bulunan imarlı arsa sayısının bugünlerde birkaç yüz adede kadar düştüğünün tespiti yapılan toplantıda banka kredi faizlerinin düşmesi ile emlak almak için uygun zaman olduğu belirtildi.

Hızla azalan imarlı arsa sayısının yakın gelecekte şehir merkezinde fiyatları yukarı çekeceği öngörüsünde bulunan komite üyeleri Fethiye çevresinde arsa üretilmesinin gerekliliğinden bahsettiler. Halihazırda konut maliyetleri içindeki arsa payının son yıllarda hızla yükseldiğini ve inşa maliyetleri ile eşitlendiğini anlatan üyeler yakın gelecekte Fethiye’de bugünkü kadar uygun fiyatlı konut bulmanın mümkün olamayacağına dikkat çekiyorlar.