16. Muğla İli Ortak Toplantısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

16. Muğla İli Ortak Toplantısı

Haber Tarihi: 16.12.2010

10 Aralık 2010 tarihinde, açılış konuşmasını Muğla Valisi Fatih Şahin’in gerçekleştirdiği 16. Muğla İli Ticaret Borsaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Deniz Ticaret Odaları Ortak Toplantısı Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde Muğla Valiliği’nde yapıldı.

Toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Osman Gündoğdu, Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Mutlu, Muğla, Fethiye, Marmaris, Milas, Bodrum Ticaret ve Ticaret Sanayi Odası Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Ticaret Borsası Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Oda ve Borsaların Meclis başkanları katıldı.

Önümüzdeki dönemin daha verimli bir şekilde geçmesi için değerlendirmelerde bulunan Muğla Valisi Fatih Şahin çok çalışmamız gerektiğini ve Muğla’yı bulunduğu yerden daha ileri taşıma çabası içinde olmamız gerektiği ifade etti.

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu da her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade ederek, muhtaç ailelere gıda yardımı yaptıklarını, 1000 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını söyledi.

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Osman GÜNDOĞAN da üniversite olarak temel hedeflerinin bölgenin kalkınması için araştırma projeleri üretmek olduğunu ifade etti.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu yeni odalar ve borsalar yasası çerçevesindeki kayıt ücretleri ve yıllık aidatlara ilişkin konuları dile getirirken, Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Akaya ise hükümet tarafından belirlenen sınav ve eğitim programının turizme etkilerini değerlendirdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna Milas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Civan Türedi ise Muğla İlindeki turizm sezonunun uzatılması için yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak görüşlerini dile getirdi.

Toplantı kapanış konuşmasını gerçekleştiren Hayati Nizamoğlu, Muğla ilinde bir laboratuar açılması ile ilgili bir talep olduğunu ve proje için GEKA’dan destek alınabileceğini, ayrıca Muğla İlinde yapılması planlanan havaalanı projesi ile ilgili herkesin destek vermesi gerektiği yönündeki görüşlerini dile getirmiştir.

Toplantı boyunca bölgenin önemli sorunları ve çözüm önerileri dile getirilirken, yapılması gereken yatırımlar üzerinde de katılımcılar görüş alışverişinde bulundu.