17 NİSAN TARİHİNDE ODAMIZA GERÇEKLEŞTİRİLEN ZİYARETLER - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

17 NİSAN TARİHİNDE ODAMIZA GERÇEKLEŞTİRİLEN ZİYARETLER

Haber Tarihi: 17.04.2018

FTSO yöneticileri 17 Nisan Salı günü de tebrik ziyaretlerini kabul etti. Ziyaretlerde Fethiye Otelciler Birliğinin talepleri öne çıktı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı “Seçim sürecinde de belirttik. Tanıtıma önem vereceğimizin sözünü verdik. Biz Fethiye’nin tanıtımı için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, 17 Nisan Salı günü meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin tebriklerini kabul etti. Yapı Kredi Bankası Fethiye Şubesi Müdürü Filiz Akyüz ve Perakende Müşteri Yöneticisi Gül Ayşe Türkmen, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Dr.Nalan Ünal, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Torunoğulları, Zihni Bilgiç, Mustafa Argın, Barkın Bağcı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Sayman Ali Kaçar, Yönetim Kurulu Üyesi Suat Saygın, Danışman Mehmet Eskici, Oda üyesi Zeki Kula ve Rüstem Koyuncu, Osman Çıralı ve FTSO Yöneticilerini ziyaret etti. Konukları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay ve Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Meclis Başkan Yardımcısı Sami Kemik, Meclis Üyeleri Mehmet Döver, Selamettin Yılmaz, Ramazan Gümüşhan, 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Komite Üyesi Konca Eroğlu karşıladı.

Uysal, FTSO ile işbirliği taleplerini dile getirdi

Görüşmelerde bölge ekonomisi ele alındı. Fethiye Otelciler Birliğinin ziyaretinde bölge turizminin ilerlemesi noktasında atılabilecek adımlar değerlendirildi. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, fuarlarla ilgili organizasyonların devam etmesi talebini iletti. Turizm sektöründe çalışanlarının yabancı dil bilmesinin önemini vurgulayan Bülent Uysal, turizm sektörüne ara eleman yetiştiren ortaöğretim kurumlarında yabancı dil eğitim süresinin arttırılması gerektiğini ifade etti. Uysal, “Hedeflerimizi yabancı dil bilmeyen nesille başaramayız” dedi. Uysal, özellikle konaklama sektörünün internet altyapısının yetersiz olması sebebiyle sorun yaşandığını kaydetti. Tabiat varlıklarının korunmasının önemini vurgulayan Bülent Uysal, “Biz korumazsak kimse korumaz” diye konuştu. Deniz temizliğine de dikkat çeken Uysal, teknelerin atık boşaltımının doğru yapılıp yapılmadığının takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Uysal, özellikle Ovacık ve Ölüdeniz bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerinin sayılarının arttırılması talebinin dile getirilmesi gerektiğini söyledi.

Profesyonellerden destek alınmalı

Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları da tanıtımın sadece fuara katılım olarak düşünülmemesi gerektiğini, 12 ay süren tanıtım çalışmalarının planlanması ve uygulanması gerektiğini ifade etti. Çevre temizliğinin ve görünümünün önemli olduğunu vurgulayan Torunoğulları, “Yüzeysel görünüm önemli. Fethiye Körfezi, Çalış ve Ölüdeniz bizim giysimiz.” diye konuştu. Torunoğulları, turizme yönelik tanıtım çalışmaların planlanması ve yürütülmesi noktasında ilçemizde bulunan büyük turizm işletmelerinde çalışan profesyonellerinden de destek alınması gerektiğini kaydetti.

Fethiye tanıtıma yeterli bütçe ayırmıyor

Fethiye Otelciler Birliği Saymanı Mustafa Argın da Fethiye’nin tanıtıma yeterince bütçe ayırmadığını oysa Fethiye’de sürdürülen ticaretin turizme endeksli olduğunu, bu nedenle de turizmi geliştirmek için tanıtıma daha çok bütçe ayrılması gerektiğini söyledi.

Turizm konseyinin kapsamı genişletilmeli

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay da FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın Turizm Haftası Kokteylinde yaptığı konuşmayı hatırlatarak “Başkanımız dün ifade etti. Bizim fuarlara yönelik bir turizm konseyimiz var. Bunun kapsamını genişletip Odamızın sekreteryasında yürütebiliriz.” diye konuştu.

Ziyaretlerinden ötürü konuklarına teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da “Seçim sürecinde de belirttik. Tanıtıma önem vereceğimizin sözünü verdik. Biz Fethiye’nin tanıtımı için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.