2.Rodos Fuarı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2.Rodos Fuarı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Haber Tarihi: 26.08.2009
ÇILGIN TÜRKLER’in 2. RODOS ÇIKARMASI
9-11 Aralık 2006 tarihleri arasında Muğla bölgesi Ticaret ve Odalarının destekleri ile Yunanistan`ın Rodos Adası`nda düzenlenen “Rodos Fuarı”nın yoğun ilgi görmesi üzerine fuarın tekrar düzenlenmesine karar verildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine 26.08.2009 Çarşamba günü Rodos Fuarı tanıtım toplantısı yapıldı.

RHODEXPORT RODOS FUARI 30 EKİM – 2 KASIM 2009 TARİHLERİ ARASINDA RODOS’TA….
Muğla Bölgesi Ticaret Odaları tarafından düzenlenecek olan Rodos Fuarı’nın 30 Ekim – 2 Kasım 2009 tarihleri arasında Rodos Palace Hotel Salonlarında yapılmasına karar verildi. Fuarın turizm sezonu sonunda yapılmasının nedeninin, katılımcı firmaların yenileme ve dekorasyon çalışmalarına girecek olan tesisler ile bağlantı yapmaları olduğu belirtildi.

2. RODOS FUARI İÇİN PROFESYONEL ALICI PROGRAMI

Rhodexport Rodos Fuarı’nın organizasyonunu üstlenen Yunanistan’ın Alfa Ekthesiaki firmasının Türkiye Temsilcisi ve ADA Fuar Organizasyon yönetim kurulu başkanı Özgür BAYOĞLU tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada; “1. Rodos Fuarı”na Muğla bölgesinden 63 firmanın katıldığını ve katılımcı firmaların fuar süresince toplam 5 milyon Euroluk iş bağlantıları ve bayilik sözleşmeleri yaparak Türkiye’ye döndüklerini” belirtti.

ADA Fuar Organizasyon yönetim kurulu başkanı Özgür BAYOĞLU ’’fuara katılan firmaların daha yoğun iş bağlantıları yapabilmeleri için Atina, Pire, Girit, Samos, Kos gibi bölgelerden mimarları, mühendisleri, müteahhitleri, tüccarları, toptancıları, inşaatı ve yenileme çalışmaları devam etmekte olan otel sahiplerini, uçak biletleri ve konaklamaları Alfa Fuarcılık tarafından karşılanmak suretiyle Rodos’a davet ederek, katılımcı firmaların memnuniyetini arttırmayı hedeflediklerini de belirtti.

Toplantıda söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Sn.AKif ARICAN “komşumuz Yunanistan’da yaşanan rezervasyon artışları ve bunun sonucu olarak iyi bir sezonu geçmekte olduğu dikkate alınarak, Avrupa Birliği tarafından verilen yatırım teşvikleri de göz önünde bulundurulursa Yunanistan ve bağlı adalarda Turizm yatırımlarının artacağından rahatlıkla bahsedebiliriz. Rodos’un 12 Adalar’dan biri olması sebebiyle Fuar, tüm çevre Yunan Adalarından da ziyaretçileri ağırlayacak ve bu yıl 2.si düzenlenecek olan fuara daha fazla ziyaretçi katılacaktır. Yunanistan’ın fiziki ve ekonomik konumu ile birlikte canlanan turizmi de göz önünde bulundurulduğunda Rodos, böyle bir Fuar için en etkin ev sahiplerinden biri haline gelmektedir. Fuarı sadece Rodos’lu işadamları ve otelciler değil, tüm Yunanistan’dan iş adamları ziyaret edecek ve katılımcı firmalar mallarını direkt olarak satmanın yanı sıra bayilik anlaşmaları da yapabileceklerdir” dedi.

YUNAN ADALARINDAKİ OTELLER
AVRUPA BİRLİĞİ BÜTÇESİNDEN HİBE ALDI

Avrupa Birliği üyeliği ile birlikte Yunanistan’ın ekonomisi de hızlı bir gelişim süreci içine girdiğini de belirten Sn.Akif ARICAN, “Avrupa Birliğinin üye ülkelerin ekonomilerini geliştirmek amacıyla oluşturduğu fondan Yunanistan’a 180 milyon Euro’luk bir katkı sağlaması ile Yunan hükümeti söz konusu ödeneğin ülke turizmini geliştirmede kullanılmasını kararlaştırdı. Yunan hükümeti de bir kanun çıkararak, 7 maddeden oluşan bir liste yayımladı ve listedeki tüm başlıkların yenilenmesi halinde söz konusu yenileme harcamalarının % 50’sinin nakit olarak turizm işletmelerine ödeneceğini açıkladı“ dedi.

RODOS FUARINA KATILANLARA ve ZİYARETÇİLERE VİZE KOLAYLIĞI

Rhodexport Rodos Fuarı’nın organizasyonunu üstlenen Yunanistan’ın Alfa Ekthesiaki firmasının Türkiye Temsilcisi ve ADA Fuar Organizasyon yönetim kurulu başkanı Özgür BAYOĞLU, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu ile yaptıkları görüşme neticesinde Fuara katılacak olan Türk vatandaşlarına vize kolaylığı uygulanması için görüş birliğine vardıklarını ve katılımcı firmalar ile Rodos’u ziyaret etmek isteyen kişilerin vize işlemlerinin bölge ticaret odaları tarafından organize edilerek kolaylıkla vize alabileceklerini belirtti.

RODOS FUARI’NA KİMLER KATILABİLECEK?

T.C. Muğla Valiliği
Muğla Ticaret Odası,

Marmaris Ticaret Odası,

Fethiye Ticaret Odası,
Bodrum Ticaret Odası,
Milas Ticaret Odası,

Marmaris Deniz Ticaret Odası,

Fethiye Deniz Ticaret Odası,

Bodrum Deniz Ticaret Odası destekleri ile 30 Ekim -2 Kasım 2009 tarihleri arasında Yunanistan’ın Rodos Adası’nda 2. düzenlenecek olan “Rodos Fuarı”na aşağıdaki sektörlerden firmaların katılabileceği belirtildi.

• Mermer ve Doğal taş Ürünleri

• Mutfak Donanımı

• Çamaşırhane Ekipmanları

• Ön Büro ve Ofis Ekipmanları

• Kongre ve Toplantı Salonu Ekipm.

• Asma Tavan ve Merdivenler

• Beton - Donatı ve Ekipmanları

• Bilgisayar Yazılımları

• Prefabrike Elemanlar ve Aks.

• Su, Nem, Yangın Yalıtımı

• Sauna ve Yüzme Havuzları

• Tesisat Ekipmanları

• Yapı Kim., Hazır Harç, Sıva

• Yönlendirme Sistemleri

• Teşhir Elemanları

• Orman Ürünleri

• Elektrik - Aydınlatma ve enerji

• Bina Otomasyonu

• Isı ve Ses Tutucular

• Panjur, stor ve Jaluzi

• Pencere Sistemleri ve Aksesuarları

• Borular ve Yardım Ekipmanları

• Boya - Vernik

• Bölme Duvarlar

• Çevre Düz. - Peyzaj

• Cephe ve Çatı Kaplama

• rüyen Merdivenler & Asansör vb.

• Unlu Mamuller

• Baklava

• Yaş sebze ve Meyve

• Diğer İş Kolları