2011 Yılı Uçuş Sezonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2011 Yılı Uçuş Sezonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Haber Tarihi: 16.01.2012

11-12 Ocak 2012 tarihlerinde, Odamız Likya toplantı salonunda, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından,  THK Eğitim ve Havacılık Başkanı M.Vedat Seyman, Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Faruk Bozkurt, Fethiye Güçbirliği Şirketi koordinatörü Oğuz Ertürk, Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Cemal Övet ve tandem pilotu Halil İbrahim Kılıç`ın katılımıyla  "2011 Yılı Uçuş Sezonu Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Seminerin ilk gününde, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, THK Eğitim ve Havacılık Başkanı M.Vedat Seyman, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya açılış konuşması yaptılar. Açılış konuşmasının ardından Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Faruk Bozkurt 2011 yılının uçuş sezonunun genel değerlendirmesini ve "THKY-221 Fethiye/Babadağı Yamaç Paraşüt Uçuş Yönergesi"nin tanıtımını yaptı. Fethiye Güçbirliği Şirketi Koordinatörü Oğuz Ertürk tarafından da kalkış ve iniş alanlarında tamamlanan ve tamamlanmayan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Babadağ`da 2011 sezonunda yaşanan sorunların çözümlenmesi, kazaların önlenmesi, uçuş yönergeleri, teleferik projesi gibi konularda katılımcılara ve ilgililere bilgiler verildi. Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Faruk Bozkurt tarafından cezai yaptırımlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Seminerin 2.gününde THKY-221 Fethiye/Babadağı Yamaç Paraşüt Uçuş Yönergesi tartışıldı. Uygulamada yaşanan sorunlar istişare edilerek yönergede değişecek konular hakkında taraflar görüş bildirdi.