2017’DE TİCARET SİCİLİ HARÇLARI ODAMIZA YATIRILACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2017’DE TİCARET SİCİLİ HARÇLARI ODAMIZA YATIRILACAK

Haber Tarihi: 29.12.2016

Maliye Bakanlığı’na yatırılan ticaret sicili harçları 2017 Yılının ocak ayından itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na yatırılabilecek. Fethiye Ticaret ve Sanayi üyeleri, FTSO’ya gittiğinde hem ticaret sicili işlemi ve tescilini yaptırabilecek hem de bu işleme ilişkin Maliye Bakanlığı harcını yatırabilecek.

Yeni düzenlemeyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, tüm işlemlerini hizmet binası dışına çıkmadan, oda binası içerisinde gerçekleştirebilecekler.

Yeni düzenlemeyle 2017 yılının ocak ayından itibaren Maliye Bakanlığı’na yatırılan ticaret sicili harçları artık Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na yatırılabilecek. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, tüm işlemlerini hizmet binası dışına çıkmadan, oda binası içerisinde gerçekleştirebilecekler. 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 34. Maddesi ile 492 sayılı Harçlar Kanununun 132’inci maddesine eklenen fıkra çerçevesinde 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçların FTSO tarafından tahsil edilmesi yetkisi getirildi. FTSO tahsil ettiği harçları Kanunda belirtilen usullerle Maliye Bakanlığı’na iletecek.

Hükümet yatırım ortamının iyileştirilmesi maksadıyla ticaret sicil harçlarının ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları tarafından tahsil edilmesi için bazı kanunlarda değişik yaptı. 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle başlayacak uygulamada gerçek kişilerin, şirketlerin ve kooperatiflerin ticari faaliyetleri ile ilgili ticaret sicilinde yaptıkları tüm işlemler ve tesciller sırasında ödemesi gereken harçlar, üyelerin bina dışına çıkmasına gerek kalmaksızın odada ödenebilecek, böylece FTSO üyeleri tüm işlemlerini ticaret odası binası içerisinde tamamlayacak. Yapılan işlemler bürokrasiyi azaltılacak, gerçek ve tüzel kişilerin işlem sahası daraltılarak zamandan da tasarruf sağlanacak.