2023 FETHİYE TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2023 FETHİYE TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI

Haber Tarihi: 18.04.2014

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde organize edilen “2023 Fethiye Turizm Stratejisi Çalıştayı” 17 Nisan 2014 tarihinde  Jiva Beach Otel'de yapıldı.

Çalıştay Fethiye Turizmini 2023 yılındaki turizm hedeflerine ulaştırmak için hazırlanması düşünülen stratejik plana ön hazırlık niteliği taşıyor.

Açılış konuşmalarını sırası ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Muğla Valisi  Mustafa Hakan Güvençer yaptı.

Çalıştay'ın ilk bölümünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Fahri Turizm Gözlemcisi Orhan Kalkan " Geçmişten Geleceğe Turizm", Liberty Otel- Sentido Likya Resort Otel Genel Müdürü Mehmet Biçer, "Turizm Sektöründe Eğilimler ve Fırsatlar", Majesty Club Tauna Genel Müdürü Nurkaya Gündoğdu, "Fethiye Turizminin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler", Hillside Beach Club Genel Müdürü Hasan Gürsel "21. Yüzyılda Turizm Sektöründe Oyun Belirleyici Olabilmek", Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Umut Avcı  ise, "Turizm Destinasyonlarının Stratejik Yönetimi" isimli sunumları yaptılar.

Prof. Dr. İsmail Üstel’in Turizm Stratejik Planı nedir, kavramları nelerdir konusunda yaptığı açıklamalı sunumdan sonra çalıştay kısmına geçildi.

Çalıştay katılımcıları  yaptıkları elektronik oylamalar ile belirli sorunları ön plana çıkardılar.

Çalışma grupları sorunları tartışarak, yapılması gerekenleri kağıda döktü.

Çalıştay'da konuşulan konular çerçevesinde hazırlanacak "2023 Fethiye Turizm Çalıştayı Niyet Bildirgesi" kurumlar arasında mutabakata varılıp, kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.