Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların, genel gıda hijyeni konularında eğitim alması zorunluluğu kapsamında düzenlenen ekmek hijyen eğitimine, 218 FTSO üyesi işyeri sahibi çalışanı katıldı.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 20 Haziran 2022 tarihinde imzalanan “Ekmek Hijyen Eğitim Protokolü” kapsamında, 11 Mayıs 2023 tarihinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda 2 grup halinde düzenlenen eğitime, FTSO üyeleri ve çalışanları katıldı. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların genel gıda hijyeni konularında eğitim almaları zorunluluğu bulunuyor.
Eğitimde fırınlarda hijyen sanitasyon, fırıncılarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili mevzuata uygun (kepek oranı daha yüksek buğday unundan, katkısız, az tuzlu) ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirler konuları işlendi.