3. BÖLGE İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

3. BÖLGE İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Haber Tarihi: 05.09.2013

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı, 04/09/2013 tarihinde Muğla'da yapıldı. Toplantı, Muğla Vali  Yardımcısı Sayın Ahmet Ali Barış başkanlığında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantının verimli geçmesini dileyen Barış, sorunlara çözümlerinin bulunacağını ve bu çözümlere ilişkin uygulama birliğinin sağlanacağını dile getirdi.

Odamızın da temsilcileri ile katıldığı 3. Bölge istişare toplantısında iki gündem maddesi görüşülmüştür;

·         Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları tarafından '2023 Vizyonunda Piyasa Gözetimi ve Denetimi Faaliyetlerinin Etkinliğinin Artırılması' hakkında sunduğu araştırma sunulmuştur,

·         Üniversitelerin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Projeleri'nin arttırılmasında kamunun rolü görüşülmüş ve konu hakkında bilgilendirme sunumu yapılmıştır.

Sunumlarda Sanayi ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünün tüketicileri korumak ve haksız rekabeti önlemek amacı ile denetimlerini artırılması gerektiği ortaya konulmuştur.

Toplantıya Ege İllerini kapsayan 3. Bölge grubunda yer alan Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Kütahya, Manisa, Uşak ve Muğla'dan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürleri, Muğla Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri, GEKA temsilcileri ve 'Sanayicilerin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Beklentileri' hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması amacıyla Odamız temsilen 1 nolu meslek komitesi üyeleri Kıymet Günay, Ramazan Angay, Recep Sökmen ve Odamız üyelerinden Harun Günay, Tuncer Kaçar ve Ar-Ge Uluslararası ilişkiler Memuru Yüksel Kart katılmıştır.