30 YENİ GİRİŞİMCİ ARTIK HAZIR. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

30 YENİ GİRİŞİMCİ ARTIK HAZIR.

Haber Tarihi: 13.03.2014

KOSGEB işbirliği ile başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 03-13 Mart 2014 Tarihleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Toplantı salonunda yapıldı. Eğitim Zeytin Gruptan eğitmen Zühal Selçuk tarafından 30 kursiyere verildi.

Eğitmen Zühal Selçuk gözetiminde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu toplam 70 saat sürdü. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Kursa katılan ve iş kurmak isteyen sertifikalı girişimcilere KOSGEB 30 bin TL’ye varan hibe ile 70 bin TL’ye varan kredi imkanı sağlayacak.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile KOSGEB tarafından veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor. Türkiye’de açılan her 100 işletmeden 70’i üç yıl içinde kapanıyor. Bu rakamları aşağıya çekmek, iş planlaması kavramı ile girişimcileri tanıştırarak daha sağlıklı işletmelerin kurulması bu eğitimlerin temel amacını oluşturuyor.