365 ODA ve BORSA BAŞKANI İFTARDA BULUŞTU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

365 ODA ve BORSA BAŞKANI İFTARDA BULUŞTU

Haber Tarihi: 22.07.2013

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 Oda ve Borsanın Başkanları, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yer aldı . İftar yemeği TOBB Hizmet Binasında 18/07/2013 tarihinde verildi.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile son yıllarda çok yakın bir mesai harcadıklarını vurguladı, " Türk özel sektörü ve camiamızı nasıl ileriye götürebiliriz diye projeler üretiyoruz. MERSİS Projesinin etkinleştirilmesi, lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması, ürün ihtisas borsasının kurulması konularında yakın zamanda önemli gelişmeleri sağlayacağız.  Diğer bir konu da, perakende kanununun çıkmasıdır. Kuralsızlığın hakim olduğu, üyelerimizin ciddi mağduriyet yaşadığı bu konuda inanıyoruz ki yeni dönemde hep beraber sonuç alacağız" diye konuştu.

Perakende ticaretin düzenlenmesine ilişkin bir kanun tasarı üzerinde çalıştıklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da, "Dün ve bugün gazetelerde yer alan taslak tasarı, bizim Bakanlığımızın normal prosedür olarak servis yaptığı bir taslak değil. Nerden, nasıl temin etmişler bilmiyoruz ama oradan okuduğum kadarıyla kabul edilemeyecek birçok şey var. Bunları paydaşlarla görüşeceğiz, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Bu alan düzenlenmeye muhtaç" dedi.