38. TURİZM HAFTASI BAŞLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

38. TURİZM HAFTASI BAŞLADI

Haber Tarihi: 15.04.2014

Toplumumuzda turizm konusunda bilgilendirme, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da 15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanmaktadır.

Bu yıl 38. kez kutlanacak olan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu çeşitli etkinlikler gerçekleştirecektir.Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Haftası etkinliklerini desteklemekte ve katılmaktadır.

Turizm Haftasının Tarihçesi

“Turizm Haftası” etkinlik programı 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren havaların soğuk olması ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın da görüşü alınarak Makam Onayı ile 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.

Ancak; Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ve bu konuda  yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır.