5 NOLU MESLEK GRUBU KAHVALTIDA BULUŞTU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

5 NOLU MESLEK GRUBU KAHVALTIDA BULUŞTU

Haber Tarihi: 10.10.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 5 Nolu inşaat malzemeleri meslek grubu üyeleri, 10 Ekim Perşembe günü Reis Restaurant & Cafe’de düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Kahvaltılı buluşmaya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Şevket Süreyya Gürol, Halil İbrahim Öztürk, Fatih Tufan, 5 Nolu İnşaat Malzemeleri Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yiğit, Komite Başkan Yardımcısı Zekeriya Zeytincioğlu, Komite Üyeleri Erhan Tüfekci, Hava Tunç, Vedat Hürriyet Kadıoğlu ile meslek grubu üyeleri katıldı.

Sektörün sorunlarının değerlendirildiği meslek grubu üyeleri buluşmasında konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO çatısı altındaki 13 meslek grubu ile gerçekleştirilen kahvaltıların verimli olduğunu ifade etti. Çıralı, “Meslek grubu üyelerimiz ile bir araya gelerek beklentileri ve önerilerinizi alıyoruz. Bugüne kadar 10 meslek grubumuz ile kahvaltılı buluşma gerçekleştirdik. Sizlerden beklentilerinizi ve önerilerinizi, çözüm bekleyen sorunlarınızı bize iletmenizi bekliyoruz. Üyelerimizden gelen görüş ve öneriler çalışmalarımızı planlarken bizlere yol gösteriyor.” dedi.

Decoyap Fethiye Fuarı 4-7 Aralık’ta

FTSO’nun hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Osman Çıralı, Fethiye’nin tanıtımının yanı sıra sektörleri ilişkin fuarlara katılıma ilişkin yapılan çalışmaları anlattı. FTSO Çıralı, inşaat sektörü temsilcilerine, KOSGEB tarafından da desteklenen 04-07 Aralık 2019 tarihleri arasında Fethiye’de DEMOS fuarcılık tarafından düzenlenen Decoyap Fethiye Hotel, Villa, Restaurant, Marina Restorasyonu, İç Mimari, Havuz, Yalıtım ve Sera Yapım Teknolojileri Fuarı’nı hatırlattı.

İngiliz turizm firması Thomas Cook’un iflasını açıklamasının ardından yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Çıralı şöyle devam etti:

“Thomas Cook firmasının iflası dolaylı olarak sizleri de etkileyecektir. Ancak FTSO olarak gelişmelerin takipçisiyiz.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanıp işini geliştirmek isteyen üyelerimiz için temsilcilik hizmeti veriyoruz. Yine siz üyelerimizin sektörleri ve kendilerini etkileyen yasal değişiklikleri yakından takip edebilmesi için uzman isimlerle bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Sektörel ve bölgesel toplantılar düzenliyoruz. Seydikemer’de ve Karaçulha’da bölgesel toplantı düzenledik. Önümüzdeki günlerde Çalış ve Göcek’teki üyelerimizle bölgesel toplantılarda bir araya geleceğiz.

Yasal düzenleme ile zorunlu olan meslekler için Mesleki yeterlilik belgesi sınavları düzenliyoruz. İkinci el motorlu taşıt alım satım ticareti yapanlar için 5 kez, emlak sektörüne yönelik 4 kez sınav düzenledik. Mesleki yeterlilik belgesi sınavlarını talepler doğrultusunda devam ediyor.

Diğer taraftan yöremize özgü ürünlerin markalaşmasını ve tanıtılmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda bölgemize ait Seydiler Kilimi ve Fethiye Tahini ve Kaya İnciri’nin coğrafi işaret tescili için çalışmalarımız sürüyor. Belediye de Kaya Halısı için çalışmalar yapıyor. Üyelerimizin kurumsal ve kişisel gelişim eğitimleri amacıyla düzenlenen eğitimleri sizlere söz verdiğimiz gibi ücretsiz hale getirdik.”

FTSO Başkanı Osman Çıralı’nın konuşmasının ardından 5 Nolu İnşaat Malzemeleri Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Yiğit, Komite Başkan Yardımcısı Zekeriya Zeytincioğlu, Komite Üyeleri Erhan Tüfekci, Hava Tunç, Vedat Hürriyet Kadıoğlu katılımcılara kendilerini tanıtarak görüşlerini paylaştı.