8 Nolu Gıda ve İçecek Maddeleri Perakende Ticareti Meslek Grubu Toplantısı Yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 24.02.2011

8 Nolu Gıda ve İçecek Maddeleri Perakende Ticareti Meslek Grubu Toplantısı, sektörün sorunlarını çözmek ve çözüm önerilerinde bulunmak ve meslek grubu üyeleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla, 24.02.2011 tarihinde, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonunda gerçekleştirildi. 24 sektör üyesinin iştirak ettiği toplantıda bakkal ve marketlerin, zincir mağazalar karşısında yaşamış olduğu sıkıntılar görüşüldü. Yerel market ve bakkalların katıldığı toplantıda zincir mağazalar karşısında yaşamış olduğu sıkıntılar görüşüldü. Fethiye de 42 adet zincir marketin bulundu ifade edilerek, zincir marketlerin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının verilmesi konusunda yerel yönetimlerin daha hassas davranmaları ve yerel ekonomik dengeleri göz önünde bulundurmaları sektör mensuplarınca ifade edildi. Toplantıda ayrıca perakende gıda sektöründe faaliyet gösteren yerel market ve bakkalların dünyadaki değişimi takip etmeleri yönünde önerileri alındı.

Öneriler şunlardır:

Ø  Alanya`da zincir market standartlarına uygun olmayan marketler nezdinde davanın incelenmesi ve benzer bir sürecin Fethiye’de de yapılıp yapılamamağının araştırılması

Ø  Mesleki eğitim ağırlık verilmesi mağazacılık, raf ve vitrin düzenlemeleri konusunda danışmanlık desteği alınması

Ø  Eczacıların ilaç dışında market ürünlerine yönelik satış yapmaları konusundaki yasal düzenlemelerin araştırılarak bunun engellenmesi için girişimde bulunulması

Ø  Kamuoyuna yönelik bilinçsiz tüketim konusunda farkındalık çalışması yapılması

Ø  Satın almalarda avantaj sağlanabilmesi için ortak bir tedarik yönteminin vurgulanması yönünde araştırma yapılması