AB PROGRAMLARINA KATILIMIN GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AB PROGRAMLARINA KATILIMIN GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI

Haber Tarihi: 11.04.2016

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından  ‘AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’ çalıştayı 7 Nisan 2016 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Genel Sekreter Füsun Şahin, Oda Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu ve AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Bora Türkoğlu katıldı.

Türk vatandaşlarının, araştırmacıların, KOBİlerin, üniversitelerin, belediye ve meslek kuruluşlarının ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik–EaSI programlarından daha fazla yararlanması amacıyla organize edilen çalıştay yoğun ilgi gördü.

Ülkeler arasındaki işbirliğin teşvik edilmesi, ülkemizin Avrupa Birliği (AB) politika hedeflerine ulaşılmasının sağlanması; hazırlanan projeler aracılığıyla AB Programlarından daha fazla yararlanılması hedeflenen çalıştayda, ilgili kurumlar tarafından AB Programları kapsamındaki ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik–EaSI başlıkları altından sunumlar yapıldı.

Programlara katılımın güçlendirilmesiyle vatandaşlarımızın, araştırmacılarımızın, KOBİ’lerimizin, üniversitelerimiz ve belediyelerimizin hem Avrupa çapında oluşturulan toplamda 95 milyar avroluk kaynağa erişimi hem de ilgili alanlarda tecrübe sahibi kurumlarla işbirliği yapma imkânlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Avrupa Birliği tarafından, 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde ülkemizde uygulanacak olan destek programlarının içeriği, kapsamı, hedef kitleleri ve başvuru koşulları gibi konularda potansiyel yararlanıcılara bilgilendirmelerin yapılacağı 26 Nisan 2016 tarihinde İzmir’de bir çalıştay daha düzenlenmesi planlanıyor.