ADIM ADIM MÜKEMMELLİK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ADIM ADIM MÜKEMMELLİK

Haber Tarihi: 03.07.2013

İlki 11 Haziran 2013 tarihinde başlayan "EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimleri"nin  üçüncüsü 1-2 Temmuz 2013 tarihlerinde  FTSO'da yapıldı. GEKA ( Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen proje çerçevesinde  KalDer yetkili eğitimcileri tarafından FTSO oda personeline ve yöneticilerine sunulan eğitimler toplamda 8 gün ve 64 saat sürecek . Eğitimlerin sonunda modeli uygulama becerileri kazanmış olan FTSO çalışanları yıllar itibari ile artarak ilerleyecek olan iyileştirme çalışmaları ile  mükemmellik yoluna adım atacak.

İlk eğitimde "EFQM Mükemmellik Modeli" tanıtılırken, ikincisinde "Problem Çözme Terknikleri" anlatılmıştı. KalDer' gelen tecrübeli eğitimci Müjgan Kerman tarafından verilen üçüncü eğitimde  öğrenilen teknikler yardımı ile FTSO'da yaşanan sorunlar tespit edilerek analiz edildi.

Tespit edilen sorunlar  eğitimde verilen tablolama ve çözüm yapıları ile ele alınıyor. Yapılan analiz sorunları sayısal verilere dökerek sorunların öncelik değerlerinin anlaşılmasını ve çözüm projelerinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Mükemmellik eğitimi sonunda üyeler ,  toplum , çevre , çalışanlara yönelik değerlerin yaratılması kaynakların etkili kullanılması ve sürekli artan kalite hedefleniyor.