Afrika için Yardım Çağrısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Afrika için Yardım Çağrısı

Haber Tarihi: 10.08.2011

Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da yaşanan son 60 yılın en büyük kuraklığı başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit altına almaktadır. Yaşanan bu insanlık dramının yaralarının bir nebze olsun sarılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde yardım kampanyası başlatıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, "Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bu yardım kampanyasını, 5.000 TL tutarında maddi destek sağlayarak başlatmış oluyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu mübarek Ramazan ayında, Afrika’ya hem oda ve borsalarımız olarak hem üyelerimizle hem de isteyen vatandaşlarımızca yardım elinin uzatılması gerekmektedir. Bu yardım nakdi ve ayni olarak yapılabilir. Üyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız yardımlarını 1 ay süre ile TOBB`un belirlediği hesaba yatırabileceklerdir" dedi. Yardımlar, Türkiye İş Bankası AŞ TOBB Şubesi nezdindeki ‘TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı’ adı altında 4375-333 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) yatırılabilir. Burada toplanan bağış tutarları Ankara Valiliğinin denetiminde Diyanet İşleri Başkanlığının hesabına aktarılacaktır.

Yapılacak olan ayni yardımlar için şu hususları aktarmak israfın önüne geçilmesine vesile olacaktır.

·         Sağlık sebepleri ve kültürel yaşam biçimleri dolayısıyla, sadece belirli ürünler kampanyaya kabul edilebilmektedir. Bunların dışındaki ürünler bölgeye intikal ettirilmeyecektir.

Kampanya kapsamında kabul edilen ürünler şunlardır:

Sıvı yağ (ayçiçeği yağı, kanola yağı, mısırözü yağı), toz şeker, un, makarna (çubuk), süt tozu (krema değil, klasik süt tozu), bebe bisküvisi, buğday yarması, tuz ve çocuk maması.

·         Ürünlerin son kullanma tarihlerine en az 6 ay kalmış olmalıdır.

·         Asgari yardım miktarı 1 ton olarak belirlenmiştir. 20 tona kadar yapılan yardımların limana ulaştırılması sorumluluğu oda ve borsalarımıza ait olacaktır.

·         Yardım malzemelerinin gönderileceği adresi ve diğer bilgileri detaylı şekilde öğrenebilmek için 10 Ağustos 2011 tarihinden itibaren TOBB yardım masası 444 8622 (444 TOBB) numaralı telefon hattını arayabilirsiniz.