AĞBABA’DAN FTSO ZİYARETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AĞBABA’DAN FTSO ZİYARETİ

Haber Tarihi: 15.12.2014

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Fethiye’de verdiği konferans sonrası Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüşen Veli Ağbaba, FTSO’nun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. FTSO’nun yayınlarını inceledi. Veli Ağbaba, FTSO’nun başarılı çalışmalarını önceden duyduğunu ve bu nedenle FTSO’yu ziyaret etmek, yöneticileriyle tanışmak istediğini ifade etti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 13 Aralık Cumartesi 2014 tarihinde bir konferans için Fethiye’deydi. Saat 14:00 da Turizm Otelcilik Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan konferansın ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Bu ziyaret CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu eşlik etti. Veli Ağbaba, FTSO’nun başarılı çalışmalarını önceden duyduğunu ve bu nedenle FTSO’yu ziyaret etmek, yöneticileriyle tanışmak istediğini ifade etti.

Veli Ağbaba’nın FTSO ziyareti sıcak bir atmosferde gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın geçmişte de tanıyan Veli Ağbaba, geçmiş günlere ve inşaat piyasasının durumuna ilişkin Akif Arıcan ile sohbet etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, FTSO’nun çalışmaları hakkında CHP heyetine bilgi verdi.

Akif Arıcan’ın konuşmasından satırbaşları

Oda tarihi hakkında bilgi veren Arican, FTSO’nun Meğri Ticaret ve Sanayi Odası ismi ile 1901 yılında kurulduğunu ve A seviye akredite oda olduğunu söyledi. "EFQM Mükemmellik Modeli"ni, ticaret ve sanayi odaları içerisinde ilk uygulayan Ticaret ve Sanayi Odası olduğunun altını çizen Arıcan, FTSO’nun Mükemmellikte Kararlılık belgesine sahip ve Ulusal Kalite Hareketi içerisinde olduğunu belirtti.

Veli Ağbaba’ya Fethiye ticaretine ilişkin sayısal veriler de sunan Başkan Arıcan, Hal birliğinin kurulması, zincir marketlere sınırlama getirilmesi, Kayaköy’ün restorasyonu, körfezin temizlenmesi ve derelerin ıslahı, Fethiye Kruvaziyer Limanı’nın yapılması, Salı Pazarı’nda gıda güvenliği, Antik Tiyatronun restorasyonu, AVM’nin şehir dışına yapılması, Göcek Tüneli ücretleri ve ikinci tünel yapımı, Fethiye’ye 4 yıllık fakülte kazandırılması, Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi projelerine ilişkin bilgi verdi.

FTSO Başkanı Arıcan, sunumunda Alternatif yürüyüş yolları, Rotamız Babadağ, Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi, işletme fakültesi yapımı konularında da geniş bilgi verdi.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin de FTSO tarafından yürütülen projelere ilişkin detay bilgiler aktardı. Şahin, FTSO’nun aidatının düzenli ödeyen üyelerin bir yasadaki düzenlemeden ötürü mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin giderilmesi için anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan ilk ticaret ve sanayi odası olunduğunu belirtti.

MELİG projesi hakkında da detaylı bilgi veren Şahin, bu projenin tüm ülkede etkili olacağına inandıklarını söyledi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yapılan sunumun ardından FTSO’nun çalışmalarından çok etkilendiğini belirterek FTSO’ya başarılar diledi. FTSO’nun başarılı çalışmalarını önceden de duyduğunu söyleyen Ağbaba, bu çalışmaları imza attığı FTSO yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik etti.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Veli Ağbaba’ya ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e hediye takdim etti.

CHP heyetinin ziyareti FTSO binası önünde çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.