AHŞAP KALIPÇILIK SINAVI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AHŞAP KALIPÇILIK SINAVI YAPILDI

Haber Tarihi: 22.06.2016

Belgesiz işçi çalıştırılamayacak meslekler arasında bulunan ahşap kalıpçılar, gerçekleştirilen sınavlarda belge almak için ter döktü. Teorik, uygulama ve mülakat olarak yapılan sınavlar, 16-18 Haziran tarihleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Mustafa Kemal Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. MEYBEM Faaliyetleri ilçemizde FTSO tarafından yürütülüyor.

Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Hizmetleri Kapsamında belge alma zorunluluğu bulunan meslekler içerisinde yer alan Ahşap Kalıpçı (Seviye3) sınavı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Mustafa Kemal Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi işbirliğinde MEYBEM görevlileri denetiminde gerçekleştirildi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler sınıfa giren 48 meslekte çalışan kişiler için Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belge bulundurması zorunluluğu getirilmişti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin kuruluşu olan “Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM)” tarafından sınav ve belgelendirmesi yapılan 21 meslekte sınav başvurusu almaya Nisan 2016 tarihinden beri devam ediyor.

12 adet tehlikeli ve çok tehlikeli meslek arasında yer alan Ahşap Kalıpçı (Seviye3) sınavı 16-17-18 Haziran 2016 tarihlerinde Mustafa Kemal Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinde yapıldı. 44 adayın girdiği sınav teorik, mülakat ve uygulama sınavları olarak etaplara ayrıldı.

Tüm bölümlerde başarılı olan adaylara ilgili meslekte 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' verilecek. Yine başarılı olan kişilerin ödediği ücretler yalnızca bir belge için İşsizlik Fonu'ndan adayların hesaplarına geri ödenecek. Başarılı olamayan adaylara ise bir kez daha başarısız olduğu bölümün sınavına girebilme hakkı verilecek.

Ahşap Kalıpçı (Seviye3) sınav sonuçları, 1 ay içerisinde belirlenecek ve adaylara sonuçlar bildirilecek.

Halihazırda Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) de dahil olmak üzere belge zorunluluğu bulunan meslekler için sınava giriş başvuruları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda alınmakta olup, sınavlar MEYBEM A.Ş.'nin belirleyeceği tarihlerde FTSO tarafından gerçekleştirilecek.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEYBEM ve FTSO işbirliği ile gerçekleşecek sınavlar şunlardır:

1.         Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

2.         Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,