Aidat Ödemelerinde 30 Haziran 2015 Son Gün - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Aidat Ödemelerinde 30 Haziran 2015 Son Gün

Haber Tarihi: 23.06.2015

Değerli Üyelerimiz Haziran 2015 ayı sonuna kadar aidatlarınızı ödemeyi unutmayınız.

5174 Sayılı Kanunun Yıllık Üye Aidatıyla ilgili 24. maddesi (Üyeler odaya kaydı sırasında kayıt ücreti ve her yıl için yıllık aidat ödemekle yükümlüdür)  ile gelir veya kurumlar vergisi mükellefi üyelerimizin ayrıca ödemekle yükümlü oldukları Munzam Aidatını düzenleyen 25. maddesi (Odalarca her yıl için, gerçek kişi tacir ve sanayicilerin gelir vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen ticari kazanç toplamı, tüzel kişi tacir ve sanayicilerin ise ödeyecekleri kurumlar vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen ticari bilanço karı üzerinden binde beş (%0.5) oranında munzam aidat tahsil olunur) Aynı  Kanunun 77. maddesi ise, zamanında ödenmeyen yıllık aidat ve munzam aidat ile kesinleşmiş gecikme zamlarının tahsili hakkındaki Yönetim Kurulu kararlarını ilam hükmünde kabul etmekte olup, icra dairelerince yerine getirilir hükmünü amirdir. Zamlı veya hükmen ödeme durumunda kalınmaması için açıklanan yasalara göre hareket edilmesini önemle rica ederiz.

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat her yılın H A Z İ R A N ve E K İ M aylarında iki eşit taksitle ödenir. Bu süreler içinde ödenmeyen yıllık ve munzam aidat için 6183 Sayılı Kanun uyarınca Yürürlükte bulunan oranlarda gecikme zammı tahakkuk ettirilerek yıllık aidat ve munzam aidat ile birlikte tahsil edilir. Firmanıza ait kayıt ve borç bilgilerini www.fto.org.tr web sitemiz online borç ödeme ekranından ödeyebileceğiniz gibi,  aşağıda yer alan Odamız banka hesap numaralarına yatırılabilir yada Odamız veznesinden ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Bankalara yatırırken Oda sicil numarası ve unvanınızı dekontta belirtmenizi rica ederiz.

• Yapı Kredi Bankası Fethiye Şb. TR32 0006 7010 0000 0061 3256 38
• İş Bankası Fethiye Şb. TR12 0006 4000 0013 6210 7964 96
• TEB Fethiye Likya Şb. TR35 0003 2000 0000 0012 7106 56

Ayrıca Geçmiş Yıl Aidatlarını Borç yapılandırma suretiyle ödeyen üyelerimiz için 2015 yılı ödeme son günlerinin 30 Haziran 2015 – 30 Eylül 2015 – 31 Aralık 2015 olduğunu hatırlatırız.