AİLELER DERİN VE TARİFSİZ ACILAR YAŞADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AİLELER DERİN VE TARİFSİZ ACILAR YAŞADI

Haber Tarihi: 19.11.2012

Siirt`in Pervari İlçesi`nde düşen Jandarma Özel Hareket Timini taşıyan helikopter milletimize büyük bir acıyı da yaşatmıştır.

Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağında düşen helikopterde bulunan 14`ü Jandarma Özel Harekat mensubu ile birlikte toplam 17 askerimiz şehit olmuştur. "Sisten kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle kayaya çarpma" olarak kamuoyuna açıklanan kaza nedenine rağmen siyaset kulislerinde "saldırı", "metal yorgunluğu" gibi şüphelerde ne yazık ki dile getirilmiş, tartışılmıştır. Bu tartışmalar açıldığı öğrenilen adli ve idari soruşturma sonunda bitecektir.

10 Kasım günü sabahı Siirt Pervari`de düşen helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibinden kurtulan olmadığı, hepsinin şehit olduğu haberi ocaklara ateş düşürmüştür. Türkiye`nin dört bir yanından ailelerin yaşadıkları derin ve tarifsiz acılar ekranlarımıza bir bir yansımış, bizleri derin üzüntülere sevketmiştir.

Bizler elim helikopter kazasında şehit düşen kahraman askerlerimizin hepsine Allah`tan rahmet diliyoruz, kederli ailelerin ve milletimizin başı sağ olsun. Acılı şehit ailelerine sabırlar diliyoruz.