AKBANK’TAN ARICAN’A ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AKBANK’TAN ARICAN’A ZİYARET

Haber Tarihi: 11.11.2015

AKBANK Fethiye Likya Şube Müdürü Şükran Erçetin ve Global Ticaret Uzmanı Muharrem Mermer Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret ederek Fethiye’nin ihracatı hakkında bilgi aldı.

Global Ticaret Uzmanı Muharrem Mermer, uzmanlık alanları arasında dış ticaret mevzuatı ve operasyonlarının da olduğunu ifade etti.

AKBANK Fethiye Likya Şube Müdürü Şükran Erçetin, FTSO’nun üyesi olan ihracatçı firmaların yanı sıra Oda tarafından yapılan ihracat konulu çalışmalarda da AKBANK tarafından yardımcı olunabileceğini ifade etti.

Fethiye’nin ihracatçı sektörleri hakkında bilgi veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Fethiye’de mermer, alabalık ve yaş sebze-meyve ihraç ediliyor. Bunun yanı sıra turizm faaliyetleri ile de döviz kazandırılıyor. Fethiye mermerine Çin’in ilgisi büyük. Daha yakın bir zaman önce gelip mermer ocaklarını gezdiler ve anlaşmalar yaptılar. Türkiye’de yetiştirilen alabalığın yüzde 70’i bizim bölgemizden. Türkiye’nin en büyük alabalık çiftçiliği bizim üyemiz. Yaş sebze-meyve ihracatında özellikle domates ihracatı önemli. En önemli Pazar ise Rusya.” dedi.

Arıcan, Oda tarafından, ihracatın arttırılması ve ihracatçı üyelerin çalışmalarına katkı sunulması amacıyla yapılan çalışmaları da anlattı. Arıcan, üyelerin güncel konular hakkında bilgilendirilmesi amacıyla eğitim ve seminer, yeni iş birlikteleri kurmaları amacıyla da oda tarafından, fuar organizasyonları düzenlendiğini belirtti.