"Akıcı ve Esnek Düşünmek” Semineri Yapıldı (4 Mart 2011 Cuma) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

"Akıcı ve Esnek Düşünmek” Semineri Yapıldı (4 Mart 2011 Cuma)

Haber Tarihi: 08.03.2011

İNOTurizm Projesi Kapsamında “Akıcı ve Esnek Düşünmek” Konulu Atölye Çalışması Yapıldı (04.03.2011)

İNOTurizm Projesi kapsamında 04.03.2011 Cuma günü Odamızda gerçekleştirilen Yürütme Komite Toplantısının ardından 15.00-17.00 saatleri arasında Prof. Dr. İsmail ÜSTEL tarafından “Akıcı ve Esnek Düşünmek” konulu atölye çalışması yapıldı.

Yönlendirme ve Yürütme Komitesi üyeleri, Proje paydaşları ve Ölüdeniz, Hisarönü ve Çalış’tan otel işletmecilerinin yer aldığı seminere yaklaşık olarak 35 kişi katıldı. “Akıcı ve Esnej Düşünmek” konulu seminerde katılımcılarla “SCAMPER” Atölyesi gerçekleştirildi.

İNOTurizm Projesinin temel amacı turizmde yenilikçi hizmet sunumu gerçekleştirmek, yenileşmek ve yeniden markalaşmaktır. Söz konusu proje çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlerde, asıl işin “farklı bakmak, esnek yaklaşmak, esnek düşünebilmek, kapıları aralık bırakmak ve farklılıkların ötesine geçebilmek” olduğu dile getirildi. Faydaya dönüşen yaratıcı düşüncenin en önemli kısmının ise işi keyfe bırakmak ve tiryakiliğe dönüştürmek olduğu vurgulandı. Öte yandan yenilikçilik yolculuğunun sürdürülebilir ve verimli olması için beyin ve yürek enerjisinin daimi olması gerektiği vurgulandı.

“SCAMPER” atölye çalışması ile  kelimelerin baş harflerinden sırayla gidilerek  “S, C, A, M, P, E, R” aşağıda yer alan anlamları ve çağrışımları konusunda çeşitli grup çalışmaları yapıldı .

·         Substitute: ikna etmek, yerine koymak, başkalaştırmak

·        Combine: Birleştirmek, bir araya getirmek, bütünleştirmek

·         Adopt / Alter: Esinlenmek, uyarlamak, farklı tasarlamak

·        Modify / Minify / Mognify: Değiştirmek, Farklı kılmak, büyütmek, çoğaltmak, küçültmek, azaltmak

·         Put the other uses: Başka amaçlarla kullanmak, diğerinin yerine geçirmek

·         Eliminate: Sistemden uzaklaştırmak, devre dışı bırakmak

·        Rearrange / Reverse: Gözden geçirmek, sorgulamak, yeniden düzenlemek, farklı biçimde sıralamak

Odamız koordinasyonunda ve proje kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin 11 Mart 2011 Cuma günü 15.00-17.00 saatleri arasında “Yaratıcı Ortak Akıl” konusu ile devam edeceği belirtildi.  Proje Danışmanı Prof. Dr. İsmail ÜSTEL tarafından verilen seminerlere tüm proje paydaşlarının, turizm taraflarının ve ilgili sektör mensuplarının katılımlarının beklendiği belirtildi.