Akif Arıcan 21yy. Televizyonu Perde Arkası Programına Katıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Akif Arıcan 21yy. Televizyonu Perde Arkası Programına Katıldı

Haber Tarihi: 15.12.2011

Akif Arıcan 21yy. Televizyonu Perde Arkası Programına Katıldı

Odamız 2010 yılı Sosyo-ekonomik raporu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan tarafından 14.12.2011 tarihinde 21.yy televizyonunda yayınlanan Perde Arkası isimli canlı yayın programında tanıtıldı.

Programın başında ilçemizdeki kronik sorunlara değinildi. Ardından Fethiye’nin ticaret hayatının genel analizini yapan FTSO Başkanı Arıcan, 1980-2000’li yıllar arasında ülkemizde ticaret hayatında ve gelir seviyelerinde meydana gelen değişikler hakkında izleyicilere bilgiler verdi. Arıcan, sosyo ekonomik rapor içerisinde bulunan istatistikî veriler arasından ilçemizde; Eğitim, tarım ve hayvancılık, sanayi, turizm, ticaret, kamu gelirleri, gibi konularda izleyicilere bilgiler aktardı. Program sunucusu Mustafa Özgür’ün sorularını yanıtlayan Arıcan, turizmde hak ettiğimiz seviyeye ulaşamadığımızı belirterek, FTSO olarak Fethiye’de turizmi 9 aydan 12 aya çıkarmayı planladıkları dile getirdi ve bu konuda yapılan girişimler hakkında izleyicilere bilgiler verdi. Ayrıca yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra devletin gücünün de buraya aktarılması gerektiğini vurguladı. “Bölgemizi nasıl marka haline getirebiliriz” başlığı altında birçok konu irdelendi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Hollanda gezisindeki izlenimlerini aktaran Arıcan, Hollanda belediyesi ile turizm konusunda yapılan girişimler hakkında izleyicilere bilgiler verdi. Bölgemizi marka haline getirebilecek yöremize özgü değerler hakkında bilgiler veren Arıcan, bu konuda yapılan çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.