AKİF ARICAN AMERİKA GEZİSİNİ ANLATTI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AKİF ARICAN AMERİKA GEZİSİNİ ANLATTI

Haber Tarihi: 24.04.2013

Hafta içi hergün Kanal F’de Dilek Taş’ın hazırlayıp sunduğu canlı olarak yayınlanan “Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün’’ adlı programa Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan 24.04.2013 Çarşamba günü 15-17 Nisan tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Amerika gezisi izlenimlerini anlattı.

New York, Atlanta ve Washington D.C. şehirlerinde TOBB ve Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Haftası etkinliklerine Başbakan Yardımcısı  Ali Babacan  ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan daveti ile katıldı.

Basın mensupları, Başbakan Yardımcılığı Heyeti, STK temsilcileri ve TOBB Heyetinin yanında özel olarak davet edilen 19 Oda Başkanının yer aldığı grup 13 Nisan 2013 tarihinde New York'a vardı. Grup ABD Ticaret Odası temsilcileri tarafından karşılandı. Çeşitli görüşmelerden sonra NASDAQ Borsası Binasında ABD sermaye piyasalarına ilişkin bir sunumu dinleyen heyet NASDAQ Borsası kapanış seansına katıldı.

15 Nisan 2013 akşamı New York'tan Atlanta şehrine geçen heyet 16 Nisan 2013 tarihinde  çeşitli görüşmelerden sonra CNN Stüdyosunu ziyaret etti.  Emory Üniversitesinde  "Üretim ve Yatırım Merkezi Olarak Türkiye" konulu toplantıya katıldılar. The Coca Cola Company Headquerts'te  CEO  Muhtar Kent ile yapılan toplantıya katılan ekip Coca Cola Müzesi'ni gezdi.

17 Nisan 2013 tarihinde  Washington D.C. şehrine geçen heyet burada TOBB temsilciliğini ziyaret etti. Özel sektör liderleri ile yapılan toplantılardan sonra ABD Ticaret Odası Yetkilileri ve ABD Hükümet Temsilcileri ile  verilen resepsiyona katıldılar.

Akif Arıcan gezinin en önemli yanının Türk - Amerikan Ticaret ve Sanayi Odaları  yetkililerinden ABD'ye ihracat ile ilgili kolaylıklar hakkında bilgi alması olduğunu  ayrıca Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a Fethiye'nin sorunlarını ilk elden iletip destek istemek için fırsat bulması olduğunu belirtti.