Akif Arıcan Antalya Akdeniz TV Yörenin Dili Programına Katıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Akif Arıcan Antalya Akdeniz TV Yörenin Dili Programına Katıldı

Haber Tarihi: 20.02.2012

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan 17 Şubat 2012 tarihinde Antalya Akdeniz TV`de her hafta Cuma akşamı canlı olarak yayınlanan Yörenin Dili programına konuk olarak katıldı.

Program yapımcısı M. Ali Karaçalık`ın sorularını yanıtlayan Akif Arıcan, Fethiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fethiye`de bulunan işletmelerin dünya çapında marka haline gelmesi için yapılması gereken faaliyetler hakkında izleyicilere bilgiler verdi. Kayaköy`ün turizme açılması ve marka haline gelmesi için merkez hükümete çağrılarda bulunarak Kayaköy`ün mutlaka turizme açılması, butik otel turizminin desteklenmesi, turizmin ve tarımın çeşitlendirilmesi konularına değindi ve izleyicilere aktarımda bulundu. 2011 yılı sonunda merkezi hükümet tarafından açıklanan 105 milyar dolarlık cari açığın temelinde hizmet kalitesinin düşük olması, üretimin bilinçsizce yapılmasının yattığını dile getirerek, bölgemizde desteklenmesi gereken 3T`nin (turizm, ticaret ve tarım) önem arz ettiğini vurguladı. Fethiye`de ticari hayatta yaşanan sorunlar, Fethiye`nin turizm potansiyelini artıracak konular, körfezin temizlenmesi, Fethiye`ye açılması planlanan 2 adet kurvaziyer yat limanı, Babadağ projesinde gelinen son noktalar hakkında bilgiler aktardı. Orman vasfını kaybeden 2B olarak adlandırılan arazilerin Orman Bakanlığının mülkiyetinden çıkartılması ve Turizm Bakanlığına devredilerek turistik tesislerin kullanımına açılması konularına değindi. Arıcan " Fethiye eski adıyla Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından korunan bir bölge.Bu yüzden turizme yapılan yatırımlar kısıtlı kalıyor. İspanya`ya giden turistler adam başı ortalama 2500 dolar harcarken, ülkemize gelen turistler adam başı ortalama 800 dolar harcıyor. Bunun sebebi ülkemizde kaliteli işletme sayısının az olmasıdır. Biz Fethiye Ticaret Odası olarak turizmin gelişmesi açısından her türlü faaliyete açığız. Bir çok projeyi de gerçekleştirdik. Fakat burada sadece bizim değil, bütün kuruluşlar ortak akıl ile çalışmalıdır. Butik otelciliği Fethiye`de bir marka haline getirmeliyiz. Turizm tarım ve ticarette büyük atılımlar yapılmalıdır. Hollanda bizim Konya ovamız kadar alana sahipken tarımda 55 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Biz yılda 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Biz niye daha fazla imkanlara sahipken 55 milyar doları aşamıyoruz? Türkiye olarak Hollanda ile aynı sahada 55 milyon dolarlık tarım ihracatını geçmemiz gerekiyor. Bunu gerçekleştirebilmemiz için üretimde kalite hedefimiz olmalı. Üreticimiz yalnız bırakılmamalı. 2020`lerde 100 milyar dolarlık  hedefimize ulaşabilmemiz için turizm tarım ve ticarette atılımlar yapılmalıdır" diyerek sözlerine son verdi.