Akif Arıcan Antalya’da Gerçekleşen 16.Dünya Verimlilik Kongresi’ne Katıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Akif Arıcan Antalya’da Gerçekleşen 16.Dünya Verimlilik Kongresi’ne Katıldı

Haber Tarihi: 05.11.2010

2-5 Kasım 2010 tarihlerinde Antalya Belek’te gerçekleşen 16.Dünya Verimlilik Kongresi’ne katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif ARICAN, “Yeni Yönelimlerim Eşiğinde Verimlilik: Toplumsal, Ekonomik ve Çevresel Sorumluluğa Sahip bir Dünya Yaratmak” ana temasıyla gerçekleşen Kongre’de dünyada sürdürülebilir verimlilik artışının nasıl sağlanabileceği konusunun tartışıldığını ifade etmiştir.

16. Dünya Verimlilik Kongresini, sosyal, çevresel ve ekonomik verimlilik artışlarının gerçekleşmesi konusunda etkileşimli bir platform olarak tanımlayan Arıcan, Kongre çıktılarından bölge olarak büyük fayda sağlanması gerektiğini ifade etmiştir. Bütün dünyadan, konusunda uzman, sanayi, ticaret, turizm gibi farklı sektörlerin bir araya geldiği Kongre’de farklı deneyimlerin paylaşıldığı etkileşimli bir atmosfer oluşmuştur.

Kongre’nin dünyada yaşanan küresel kriz sonrasına denk geldiğini belirten Arıcan, Kongrede ayrıca ülkelerin krizden çıkma konusundaki deneyimlerinin paylaşıldığını, çözüm önerilerinin tartışıldığını ifade etmiştir.

Sürdürülebilir ve işsizliği azaltan bir ekonomik büyüme için, büyümenin verimlilik temelinde inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Arıcan, Kongre boyunca katılımcıların verimlilik konusunda yeni bakış açıları edinme fırsatına sahip oldukları belirtmiştir.