AKİF ARICAN`DAN KURSİYERLERE ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AKİF ARICAN`DAN KURSİYERLERE ZİYARET

Haber Tarihi: 12.03.2013

UMEM Beceri ’10 projesi kapsamında firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla İŞKUR aracılığı ile 5 yeni kurs açılmıştır. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Akif Arıcan 11 Mart Pazartesi günü kursiyerleri  sınıflarında ziyaret edip dilek ve şikayetlerini dinledi.

11 Şubat itibariyle başlayan ve Fethiye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde başlayan Aşçı Çırağı, Satış Görevlisi ve Reyon Görevlisi kursları 20’şer kursiyerimizin katımlarıyla devam etmektedir. Bunun yanında yine Şubat ayı içerisinde Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde başlayan Elektrik Tesisatçılığı, Ev Tipi Klima Bakım ve Onarım Elemanı ve Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursları da 16’şar kursiyerle kurslarına devam etmektedir.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ‘’Mesleksiz gençlerin meslek edindirilerek işe yerleştirilmesi için büyük çaba sarf etmekteyiz. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha fazla kurs açarak gençlerin meslek edinmesini ve işe yerleştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu kurslara katılan kursiyerlerimiz hem meslek edinip hem de sertifikalı iş sahibi olacaklar. Ayrıca iş yerlerine de herhangi bir külfetleri olmayacak. Yetişmiş birer elaman olarak iş yerleri için avantaj olacaksınız. Kurs sürecinde ve kurstan sonra da sizlerin yanınızdayız ve  yardıma hazırız’’dedi.

Proje  kapsamında eğitim almak isteyen kursiyerler mutlaka İŞ-KUR veri  tabanına kayıt yaptırmış olmak durumundadır. İŞ-KUR tarafından kurs eğitimi (teorik eğitim) boyunca 20 TL ve işbaşı eğitim (uygulama eğitimi) boyunca 25 TL günlük cep harçlığı ödenecek ve genel sağlık sigortası İŞ-KUR tarafından yapılacaktır.

Kurs bitiminde kursları bitiren kursiyerleri işe alan işverenlere ise proje kapsamında teşviklerden yararlanacaktır.