AKİF ARICAN FETHİYE`NİN BEKLEYEN YATIRIMLARINI BAKAN AVCI`YA İLETTİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AKİF ARICAN FETHİYE`NİN BEKLEYEN YATIRIMLARINI BAKAN AVCI`YA İLETTİ

Haber Tarihi: 13.04.2017

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın, Marmaris'te turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıya katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, yarım kalan Antik Telmessos Tiyatrosunun restorasyonu, Fethiye Kalesi ile Kaya Köyünün restorasyonu konularında bilgi vererek çalışmaların tamamlanması konusunda destek istedi.

Bakan Nabi Acar Muğla İl Turizm Müdürlüğünün konuyla ilgilendiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 12 Nisan Çarşamba günü Marmaris’te Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda turizm sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticilerinin yanı sıra Muğla bölgesinden turizm sektörü paydaşı olan kurum ve kuruluşların yöneticileri de yer aldı. Toplantıya katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye’nin yatırım bekleyen turizm değerlerini Bakan Avcı ile paylaşarak çalışmaların tamamlanması için destek istedi.

Fethiye kamuoyu antik tiyatro restorasyonunu bekliyor

Arıcan, Fethiye’nin şehri merkezinde yer alan önemli bir turizm değerli olan Telmessos Antik Tiyatrosunun restorasyonunu gündeme getirdi. Tiyatro restorasyonunun yıllar önce başladığını söyleyen Arıcan, “Fethiye kamuoyu bu antik tiyatronun restorasyonunun tamamlanmasını bekliyor. Telmessos Antik tiyatrosu dünyada denize en yakın Antik Tiyatro olması bakımından önemli. Tiyatronun yarım kalan restorasyon çalışması nedeniyle etrafı kapalı. Tiyatronun şehrin ortasında bulunuyor olması da hem kamuoyunun hem de ziyaretçilerin merakını arttırıyor. Fethiye olarak Telmessos Antik Tiyatrosunun restorasyonun tamamlanarak turizme ve kültür mirasımıza kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Fethiye kalesinin de şehrin merkezindeki önemli kültürel miraslardan biri olduğunu kaydeden Akir Arıcan, “Fethiye Kalesi bir değerimizdir. Daha önceki Kültür Bakanımızın da söylediği restorasyon konusunun bir an önce değerlendirilerek ecdadımızın yadigarı kalemizin hayata geçmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Akif Arıcan, Kaya Köyünün restorasyonu konusunu da gündeme getirdi. Arıcan, “Kaya Köyün belli bir kısmının restore edilerek turizme kazandırılması için ihaleye çıkılmıştı. İhaleyi bir yatırımcı tarafından alınmıştı. Daha sonra ne olduğu konusunda bir bilgi verilmedi. Kaya Köy’de iki kilise bulunuyor. İki de tahrip edilmiş durumda. Bu iki kilisenin restore edilerek turizme açılması Bakanlığın programında var mı?” diye sordu.

Akif Arıcan’ın soru ve taleplerini dinleyen Bakan Nabi Avcı, bu konuların Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından takip edildiğini söyledi.