AKİF ARICAN: "HEDEFİMİZ FETHİYE`DE 12 AY TURİZM" - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AKİF ARICAN: "HEDEFİMİZ FETHİYE`DE 12 AY TURİZM"

Haber Tarihi: 06.03.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan  Kanal F' de her Çarşamba yayınlanan Dilek Taş'ın hazırlayıp sunduğu "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı canlı yayın programında 06.03.2013’te katılarak Fethiye'de "Turizmin 12 Aya Yayılması" hedefi çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı.

Bu haftaki programda ağırlıklı olarak kruvaziyer turizmin önemine dikkat çekildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının turizmin geliştirilmesi için yaptığı çalışmaların Atlas dergisinin Mart 2013'te yayınlanan 240. sayısında "Fethiye Alternatif Yürüyüş Parkurları" yazısında olduğu gibi ulusal çapta dikkat çektiğini söyleyen Akif Arıcan kruvaziyer turizmi hakkında bilgi verdi.

Kruvaziyer turizminden Fethiye'nin de pay alması gerektiğinin altını çizen Akif Arıcan kruvaziyer turizminin yüksek gelir grubundaki turistlere hitap ettiğini ve yapılan araştırmalara göre uğrak limanlarda kişi başına ortalama 61 Euro harcama yapıldığının tespit edildiğini belirtti.Yılda 100,000 kruvaziyer turistinin Fethiye'de ağırlanması halinde 6,100,000 Euro yani 14,270,000 TL   Fethiye ticaretine katkı yapacağının hesaplandığını söyledi.

Bu amaçla FTSO'nun çeşitli girişimlerde bulunduğunu İzmir Ticaret Odasının girişimleri ile kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformunda Fethiye'nin de FTSO tarafından temsil edildiğini belirterek , platformun uluslararası kruvaziyer turizmi toplantı ve yayınların da FTSO'nun çabaları ile Fethiye'nin de  yer alındığını söyledi.

Kruvaziyer turizmine açılabilmek için yapılacak işlerin başında derelerin ıslahı ile Fethiye Körfezinin dolmasının engellenmesi olduğunu anlatan Akif Arıcan bu konudaki FTSO'nun çalışmalarından bahsetti.